Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Hotel Transylvania (Ξενοδοχείο για Τέρατα)


Μάστορας : Genndy Tartakovsky
Παίχτες : Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez 
Με δυο λογάκια :
Ο κόμης Δράκουλας έχει χτίσει ένα ξενοδοχείο για τέρατα όπου μπορούν να περνούν τις διακοπές τους αμέριμνα από τους ανθρώπους. Όνειρό του, να το κληροδοτήσει μια μέρα στην μονάκριβη κόρη του. Όμως τα σχέδιά του απειλούνται όταν ένας άνθρωπος μπαίνει από λάθος στο ξενοδοχείο και ερωτεύεται το έφηβο κορίτσι...


Αναλυτικότερα :
Εντάξει, νομίζω ότι όλοι μας μπορούν να θυμηθούν κάπου στο παρελθόν τους μια γκουφοταινία με τέρατα που συγκίνησε κάτι βαθιά κρυμμένο μέσα μας... το "Hotel Transylvania" είναι ένα περίτρανο παράδειγμα του πόσο πολύ αυτά τα κατά τα άλλα συμπαθή τέρατα έχουν μπει στο συλλογικό ασυνείδητο της κουλτούρας μας. Και είναι και μια εξαιρετική προσπάθεια! Με σκηνικό μια μοντέρνα Transylvania, ο Δράκουλας (που τον υποδύεται ξεκαρδιστικά ο Adam Sandler) είναι κατά βάθος ένας υστερικός μπαμπάς που πνίγεται από αγάπη και από ανησυχία για την κόρη του, Mavis (που την ερμηνεύει με γλυκό και συνάμα σέξυ τρόπο η Selena Gomez).

Και όταν ο... ανεπιθύμητος μνηστήρας πλησιάζει, ε, το πράμα ξεφεύγει! Ότι θες παίζει εδώ. Εξωφρενικό χιούμορ. Απολαυστικός καννιβαλισμός των κλασικών τεράτων με μια μεταμοντέρνα χροιά (ο Λυκάνθρωπος πολύτεκνος που πνίγεται από τα βλαστάρια του; Ιδιοφυές!) πολλές και έξυπνες ιδέες. Δεν ξέρω πόσο πολύ θα το καταλάβουν και θα το εκτιμήσουν τα πιτσιρίκια... μάλλον περισσότερο οι έφηβοι και ενήλικες τους κόβω να το απολαύσουν. Αν έλειπαν και κάποιες ροπές στη... σάχλα (ευτυχώς λίγες) το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ανώτερο. Όμως, όπως και να έχει το Hotel Transylvania είναι ένα εξαιρετικό σύνολο.

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5  

Δεν υπάρχουν σχόλια: