Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Σφηνάκια - Indiana Jones 4, Hancock, The Happening, Superhero Movie, Meet the Spartans


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Ειλικρινά ήθελα πολύ να μου αρέσει αυτή η ταινία. Γαμώ το κέρατό μου, στο κάτω κάτω σε ταινίες σαν τα παλιά Indiana Jones οφείλω το κόλλημά μου με το σινεμά και εμμέσως πλην σαφώς και τη δημιουργία της diethnis kamarieras. Βρίσκομαι λοιπόν σε ιδιαίτερα δεκτική κατάσταση να δεχτώ αδιαμαρτύρητα ό,τι κουλαμάρα έχει ο George Lucas να πετάξει προς τη μεριά μου. Ποιό το αποτέλεσμα? Μέτριες ως αδιάφορες ως και γελοίες σκηνές δράσης. Κάκιστα CGI - αυτές τις ψηφιακές μαιμούδες και τον απαράδεκτο τελείως φτιαχτό κυκλώνα του φινάλε τι το ήθελαν? - Γερασμένος - ακόμα πιο πολύ από ότι περίμενα - ο Harrison Ford. Η Marion δίπλα του πλέον δε στέκει ούτε σα γλάστρα. Ο διάδοχος καλός. Η Kate Blanchett καρικατούρα. Η σκηνοθεσία του George Lucas όπως πάντα αδιάφορη. Ειδικά οι σκηνές της εξερεύνησης μέσα στα ερείπια θυμίζουν επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Αν θέλετε απεγνωσμένα να σκοτώσετε δυο ώρες και δεν βρίσκετε τι άλλο να κάνετε ή απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, για να λέτε ότι έχετε δει όλα τα έργα της σειράς. Κρίμα.

Hancock

Ελληνιστί Χειρόπουτσος?
Απορώ με τον κόπο και τα έξοδα της εταιρίας διανομής να διαφημίσει παντού αυτό το ταινιάκι. Ξεκινά πολύ καλά και δίνει αρκετές υποσχέσεις στον θεατή. Μετά το πρώτο μισάωρο πέφτει θύμα των χιλιοειπωμένων κλισέ που υποτίθεται ότι ανατρέπει. Κατάφεραν ακόμα και τη θεά Charlize Theron να την κάνουν να δείχνει αδιάφορη! Μόνο δυνατό χαρτί της ταινίας ο Will Smith, στο όνομα του οποίου ποντάρισαν τα πάντα εδώ. Εμπορικά το στοίχημα κερδίθηκε. Καλλιτεχνικά όχι.

The Happening

O Shyamalan από το πιο καυτό όνομα στο χώρο με τις ταινίες - έπη 6th sense & Unbreakable, πλέον θεωρείται καμμένο χαρτί για το Χόλυγουντ. Τούτη εδώ είναι άλλη μια απόπειρα για να αποκαταστήσει ξανά το όνομά του στο χώρο. Το αποτέλεσμα καλό αλλά ήθελε και άλλο. Καλό suspense και μερικές καλές τρομακτικές σκηνές. Σκηνοθεσία αλφάδι, ζυγισμένη & στοιχιμένη. Βασικό πρόβλημα το σενάριο. Όλα μαρτυρούν ότι ο σκηνοθέτης είχε μια πολύ καλή ιδέα που... δεν ηξερε πως να την τελειώσει. Και το άφησε έτσι, χωρίς τέλος, χωρίς καμιά εξήγηση για το θεατή. Για ενοικίαση και αυτό. Πάμε παρακάτω...

Meet the Spartans

Αρπαχτή με πρόφαση τη σάτυρα για να βγάλουν κανα φράγκο από τη διάσημη ταινία του Zakk Snyder. Τι στον πούτ%@& , μαζική παραγωγή κάνουν οι Αμερικάνοι αυτές τις μαλακίες? Αστειάκια που βασίζονται περισσότερο σε show της τηλεόρασης, παρά στην ταινία. Χιούμορ που βόσκει στον πάτο του καζανιού της ηλιθιότητας και αστεία "της κλανιάς" (Ελληνιστί fart jokes) To μόνο καλό σε αυτή την ταινία είναι το τρέιλέρ της όπου εξαντλούνται οι - όσες - καλές φάσεις υπάρχουν σε αυτή. Καλό χαρτί θα μπορούσαν να είναι οι άπειροι guest stars που περελάζουν από εδώ, αν δεν "καιγόντουσαν" στην όλη ηλιθιότητα της φάσης. Δείτε το τρέιλερ από το YouTube και θεωρείστε ότι καθαρίσατε με την ταινία.

SuperHero Movie

Παρλαπίπα ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη. Ειλικρινά, μπορεί κάποιος να γελάσει με σκηνές σαν αυτή που ξεφτιλίζει τον Stephen Hawking επειδή... είναι ανάπηρος? Ναι, τα άτομα είναι ΤΟΣΟ μαλάκες. Κάπου πριν το τέλος νομίζω ότι δεν άντεξα και την έκλεισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: