Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Lovely Molly



Μάστορας : Eduardo Sánchez
Παίχτες : Gretchen Lodge, Johnny Lewis & Alexandra Holden
Με δυο λογάκια :
Η Molly και ο σύζυγος της μετακομίζουν στο εγκαταλειμμένο σπίτι των γονιών της, που έχουν πεθάνει, για να ξεκινήσουν την καινούρια τους ζωή. Όμως, μια κακόβουλη σκιά από το παρελθόν ζει ακόμα και πέφτει βαριά πάνω στην νέα γυναίκα…



Αναλυτικότερα :
Αν δεν σου λέει τίποτα το όνομα του Eduardo Sánchez, ε, θα σου πει τώρα! Είναι ο τύπος που πίσω στο 1999 έφτιαξε το περιβόητο και υπερ-cult “The Blair Witch Project”. Εδώ, αναμειγνύοντας «λάιβ» πλάνα από σπιτική κάμερα, με «κανονική» κινηματογράφιση, προσπαθεί να διηγηθεί μια κατά βάθος παλιομοδίτικη ιστορία τρόμου που βασίζεται στην κλιμάκωση του suspense και με τις ρίζες της να θυμίζουν παλιά καλή λογοτεχνία τρόμου, παρά το μοντέρνο περιτύλιγμα.

Η συμπαθέστατη Gretchen Lodge στον πρωταγωνιστικό ρόλο κουβαλάει μόνη της το βάρος όλης της ταινίας με μια πολύ ενδιαφέρουσα και ομολογουμένως δύσκολη – για θρίλερ - ερμηνεία. Η σκηνοθεσία και η φωτογραφία «ζέχνουν» παρακμή με έναν παράξενα ρεαλιστικό τρόπο και δίνουν αναπάντεχη ζωντάνια στην ιστορία, αλλά και αντίκτυπο στις λίγες αλλά καλές αποτρόπαιες σκηνές. Βασικά, το Lovely Molly είναι μια παράξενη ταινία, που περνάει το μήνυμά της έμμεσα στον θεατή, μέσα από την ατμόσφαιρα και τα υπονοούμενα της διήγησης που είναι σαφέστατα σκοτεινότερα – και πιο ενδιαφέροντα! – από αυτό που βλέπει εκ πρώτης όψεως ο θεατής.

Αυτό είναι  - ενδεχομένως – και η αχίλλειος πτέρνα του Lovely Molly. Είμαστε ένα κοινό που πλέον είναι εθισμένο – έως αχόρταγο – στην εικόνα, πολλή, αβανταδόρικη εικόνα, όλα φόρα παρτίδα και ξηγημένα στα γρήγορα για να μην πολυκουράζουμε το μυαλουδάκι μας κιόλας. Σε ένα τέτοιο κοινό, προσπαθεί να πλασάρει μια δύσκολη και πολυεπίπεδη ιστορία, όπου υπονοούνται περισσότερα από όσα λέγονται.

Ρεζουμέ :
Για κάποιους θα είναι ένα ατμοσφαιρικό αριστούργημα και για κάποιους άλλους θα είναι μια «λίγη», βαρετή ταινία. Περί ορέξεως…

Πόσα πιάνει; Τελείως υποκειμενικά, 3 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: