Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Trust (Πίστεψέ με)


Μάστορας : David Schwimmer
Παίχτες : Clive Owen, Catherine Keener & Liana Liberato



Με δυο λογάκια :
H ζωή μιας οικογένειας διαταράσσεται όταν η 14χρονη κόρη τους, Annie (Liana Liberato) βιάζεται από κάποιον παιδεραστή που γνώρισε σε online chat. Οι γονείς της (Clive Owen & Catherine Keener) προσπαθούν να κατανοήσουν τον εύθραυστο και ακατανόητο ψυχισμό του έφηβου κοριτσιού προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσουν την ενότητα της οικογένειάς τους ακέραιη μπροστά σε αυτό το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τις ζωές όλων τους…  

Αναλυτικότερα :
Δεν γνώριζα καθόλου για αυτή την ταινία, βασικά μου την συνέστησε ο υπάλληλος του dvd club. Και πολύ καλά έκανε, γιατί του «Trust» είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη και καλογυρισμένη ταινία και αγγίζει το δύσκολο και ευαίσθητο θέμα της με απρόσμενο βάθος και ρεαλισμό, σχεδόν σαν να παρακολουθείς ένα σχετικό με το θέμα documentary.
ειδικά όσον αφορά τις ψυχολογικές αντιφάσεις και μεταπτώσεις των πρωταγωνιστών, έχει γίνει καταπληκτικά ενδελεχής δουλειά. Ζόρικα θέματα, δύσκολο να τα χωνέψεις και παρόλα αυτά δοσμένα με εξαιρετικά λεπτό τρόπο…

βασικά αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη και συνάμα και η αχίλλειος πτέρνα του «Trust». Είναι τόσο ρεαλιστικό, όσο ένα οποιοδήποτε κομμάτι ζωής. Πράμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου εύκολες ή cool κινηματογραφικές λύσεις. Δεν θα δεις τον Clive Owen να παίρνει μια καραμπίνα και να τινάζει τα μυαλά του παιδεραστή στον αέρα. Δεν θα ακούσεις ούτε γαμάτες ατάκες, δεν θα γευτείς ούτε καν μια θεαματικού τύπου κάθαρση στο δράμα των πρωταγωνιστών. Κάτι που προφανώς θα κάνει τους πιο ανυπόμονους για θέαμα να απογοητευτούν, ίσως και να βαρεθούν. Και είναι κρίμα, γιατί αυτό ουσιαστικά καταδικάζει το «Trust» να γίνει γνωστό σε κάποιον, μόνο αν κατά τύχη πέσει πάνω του στο ράφι του videoclub, όπως συνέβη καλή ώρα και σε μένα. Κατά τα άλλα, οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, ειδικά της μικρούλας Liana Liberato, όπως και σχεδόν κάθε τομέας αυτής της μικρής, άγνωστης αλλά και τόσο καλής στο είδος της ταινίας.

Ρεζουμέ :

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Αν το όνομα του σκηνοθέτη σου θύμισε τίποτα, ε, δίκιο είχες! Πρόκειται για τον γνωστό μας και ως Ross στην τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια»!

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: