Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

The Woman in Black


Μάστορας : James Watkins
Παίχτες : Daniel Radcliffe, Janet McTeer & Ciarán Hinds
Με δυο λογάκια :
Ένας νεαρός δικηγόρος ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο χωριό όπου ανακαλύπτει ότι το πνεύμα μιας γυναίκας ντυμένης στα μαύρα τρομοκρατεί τους χωρικούς και προξενεί τραγικά δυστυχήματα.


Αναλυτικότερα :
Τρελαίνομαι από χαρά και μόνο που ξαναβλέπω το σήμα της θρυλικής HAMMER στην οθόνη, να σηματοδοτεί τους τίτλους αρχής καινούριων και πολλά υποσχόμενων ταινιών. Για τους λίγους που δεν γνωρίζουν, η HAMMER είναι η θρυλική βρετανική εταιρία που είναι υπεύθυνη για τις κλασικές ταινίες του «Δράκουλα» με τον Christopher Lee και εκατοντάδες άλλες λατρεμένες ατμοσφαιρικές σκουπιδοταινίες! Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι τόσης ομορφιάς που θαρρείς ότι το κάθε του πλάνο είναι ένα γοτθικό τοπίο, μια γκραβούρα από κάποια ιστορία του Edgar Allan Poe! Πραγματικά, το πρώτο πράγμα που σου χτυπάει στο μάτι σε αυτή την ταινία είναι η καταπληκτική φωτογραφία, τα σκηνικά και τα τοπία. Μιλάμε για χάσιμο.

Σε μια τόσο προσεγμένη παραγωγή, είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις κάτι κακό να πεις. Ο Daniel Harry Potter Radcliffe είναι απροσδόκητα καλός στο ρόλο του, με το πονεμένο του πρόσωπο να βγάζει τα συναισθήματα του χαρακτήρα του και ταιριαστά πολύ λίγους αλλά καλούς διαλόγους. Άψογη απόδοση της εποχής, μελαγχολία, ατμόσφαιρα, τρόμος και suspense σε σωστές δόσεις και «ποιοτικά» (με την καλή έννοια!) δοσμένα, χωρίς κουβάδες αίμα και άντερα. Όπως τις έφτιαχναν τότε… μερακλίδικα! Ειλικρινά, δεν μπορώ παρά να προτείνω ανεπιφύλακτα το «The Woman in Black» σε κάθε λάτρη μιας καλής ατμοσφαιρικής ταινίας. Αν έχω ένα παραπονάκι, είναι ότι θα ήθελα λιγότερη χρήση εφέ υπολογιστή προς το τέλος της ταινίας και ότι κατά κάποιο τρόπο η απειλή της γυναίκας με τα μαύρα, όσο πάει και τρόπον τινά «ξεφουσκώνει» καθώς πλησιάζει το φινάλε.

Πόσα πιάνει; 4 / 5 δαγκωτό! HAMMER films welcome back! We really missed you!

Δεν υπάρχουν σχόλια: