Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Bong of the Dead


Μάστορας : Thomas Newman
Παίχτες : Simone Bailly, Mark Wynn & Jy Harris
Με δυο λογάκια :
Όπως γίνεται σε κάθε ζομποταινία που σέβεται τον εαυτό της, ο κόσμος κυριεύεται από τις στρατιές των νεκροζώντανων που λαχταρούν τη σάρκα των ζωντανών. Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει την επιδημία… αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία για τους δυο ήρωες της ταινίας! Βλέπεις, οι Tommy & Edwin καρντάσια και καλύτερα φιλαράκια, το έχουν κάψει από τους πολλούς μπάφους! Συμπτωματικά, ανακαλύπτουν ότι αν στο χώμα του φυτού ρίξει κανείς επεξεργασμένα απομεινάρια από ζόμπι, το φυτό γίνεται η πιο γαμάτη φούντα που υπήρξε ποτέ! Και έτσι, ξεκινούν σε ένα απάλευτο ταξίδι, για περισσότερα κουφάρια!


Αναλυτικότερα :
Εντάξει, προσκυνώ! Αν είχε Ελληνικό υπότιτλο, θα ήταν υπόθέτω κάτι σε «Η Φούντα των Ζωντανών Νεκρών»!!! Το ταινιάκι αυτό ουδέποτε προσπαθεί να κρύψει τον low budget, indie χαρακτήρα του. Και πολύ καλά κάνει, γιατί του προσθέτει μια ανεξήγητη γοητεία που σε κάνει να θέλεις να παραβλέψεις τα λαθάκια και τις ατέλειές του! Βασικά, το «Bong of the Dead» είναι μιαζόμπι slapstick κωμωδία! Και είναι πιο κεφάτο και ξένοιαστο και από μια συλλογή από τραγούδια του Bob Marley! Είναι αστείο, χαρούμενο και κατά τόπους συγκινητικό επειδή οι δυο απάλευτοι ήρωές του «νιώθουν» απρόσμενα ζωντανοί και ολοκληρωμένοι! Και πέρα από αυτούς, θα απολαύσεις την πιο ζόρικη και καυτή γκομενίτσα που είδες σε ταινία, μετά από το τελευταίο Tomb Raider! Μπάστα μέχρι να τη δεις σε πλήρη δερμάτινη και ετοιμοπόλεμη περιβολή και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται!  

Η ταινιούλα αυτή είναι διασκέδαση και ΜΟΝΟ διασκέδαση, ειδικά για εμάς τα nerd-όπουλα που μεγαλώσαμε με καμμένες ζομποταινίες της 10ετίας του 80. Αν περιμένεις να δεις σφαγές και σάπια ατμόσφαιρα τύπου Lucio Fulci, απλά έχασες. Εδώ όλα είναι πολύχρωμα, φωτεινά και ολίγον τι ομιχλιασμένα από τους πολλούς μπάφους! Και ολόκληρο το φινάλε της είναι ένας φόρος τιμής σε ένα από τα πιο εμβληματικά splatter όλων των εποχών, το “Braindead” του θεού Peter Jackson! Δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το μικρό έπος γυρίστηκε μόλις πέρσι και μόλις με 5000 δολάρια… τζάμπα πράμα δηλαδή!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Μην το κλείσεις όταν αρχίσουν να πέφτουν τα credits του τέλους! Υπάρχει και μποναμάς για τους υπομονετικούς!

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: