Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Trespass


Μάστορας : Joel Schumacher
Παίχτες : Nicolas Cage, Nicole Kidman & Cam Gigandet
Με δυο λογάκια :
Καθώς τα μέλη μιας οικογένειας κρατούνται όμηροι στο ίδιο τους το σπίτι, από μια συμμορία ληστών, αποκαλύψεις φέρνουν στην επιφάνεια τα μυστικά θυμάτων και θυτών, αλλάζοντας επικίνδυνα τις ισορροπίες…


Αναλυτικότερα :
… γαμάτο δεν φαίνεται έτσι όπως το διάβασες παραπάνω; Ε, λοιπόν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί με τόσο τρανταχτά ονόματα και με μια το λιγότερο ενδιαφέρουσα σεναριακή αφορμή, η ταινιούλα αυτή είχε πραγματικά τα φόντα για να εξελιχθεί σε κάτι το πραγματικά αξιοπρόσεκτο. Δυστυχώς, η σκηνοθεσία και το σενάριο επιλέγουν να ακολουθήσουν πολύ πιο «ασφαλή» και politically correct μονοπάτια, δίνοντάς μας τελικά μια τεχνικά άρτια μεν, ευνουχισμένη δε, αποστειρωμένη «οικογενειακή» ταινία αγωνίας κατάλληλη και για… ανηλίκους. Χωρίς πραγματική δραματοποίηση, χωρίς κορύφωση της πλοκής και με ένα τελείως αταίριαστο σε σχέση με το υπόλοιπο της ταινίας happy end τύπου «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», το “Trespass” δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεγάλη κατασπατάληση ταλέντου.

Μιας και λέμε για ταλέντα. Ο Joel Schumacher δεν κατορθώνει να είναι εδώ ούτε το φάντασμα του παλιού καλού του εαυτού όταν σάρωνε με τις ταινίες του τα box office της δεκαετίας των 80s και 90s. Μιλάμε για τον άνθρωπο που η τελευταία του ταινία ήταν το καταπληκτικό "Phantom of the Opera." Ε, αυτός ο άνθρωπος δεν φαίνεται πουθενά εδώ. Ο Nic Cage δίνει μια συμπαθητική ερμηνεία (για τα δικά του δεδομένα!) ενώ απρόσμενα αδιάφορη έως κακή στο ρόλο της είναι η Nic Kidman. Βέβαια, είναι δύσκολο να πείσεις το κοινό, όταν οι διάλογοι που σου δίνουν να απαγγείλεις είναι σκουπιδαριό που πρακτικά αντικαθιστά την πρόζα με τη… γκρίνια και τα κλάματα για όλους ανεξαιρέτως (!!!) τους ηθοποιούς. Χωρίς πλάκα, αυτή είναι μια από τις πιο θορυβώδεις ταινίες που έχω δει εδώ και πολύ καιρό, καθώς καθένας των ηθοποιών προσπαθεί (στο μεγαλύτερο μέρος της) απλώς να ουρλιάξουν / γκρινιάξουν / κλάψουν / σπαράξουν πιο δυνατά από τους υπόλοιπους. Θυμίζει από εκείνα τα υστερικά επεισόδια με τα ουρλιαχτά στις σειρές των Ρήγα – Αποστόλου, αλλά χωρίς τις ενίοτε καλές ατάκες και το χαβαλέ!!!

Ρεζουμέ :
Αποκλειστικά για τους ορκισμένους φανς των 2 ηθοποιών. Τίποτα παραπάνω.

Πόσα πιάνει; 2 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: