Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

The Smurfs (Τα Στρουμφάκια)


Μάστορας : Raja Gosnell
Παίχτες : Hank Azaria, Katy Perry and Jonathan Winters

Με δυο λογάκια :
Ο Μητσοτ… εμ… ο Δρακουμέλ ήθελα να πω, έχει ξανά ένα διαβολικό σχέδιο! Αιχματώτισε όλα τα στρουμφάκια και θα τα χρησιμοποιήσει για να ανανεώσει τις μαγικές του δυνάμεις! Μια χούφτα στρουμφάκια που απέμειναν, αναγκάστηκαν να περάσουν μια μαγική πύλη για να γλιτώσουν από τα νύχια του, μια πύλη που τους οδήγησε στον δικό μας κόσμο. Πλέον, πρέπει να βρουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στον κόσμο μας, να βρουν το δρόμο της επιστροφής και να σώσουν τα υπόλοιπα στρουμφάκια πριν να είναι πολύ αργά… όμως ο Μητσοτ… εμ… ο Δρακουμέλ ήθελα να πω, δεν παραμένει αμέτοχος σε αυτό. Περνάει και αυτός την πύλη και το κυνηγητό για τα εναπομείναντα στρουμφάκια συνεχίζεται…

Αναλυτικότερα :
Λοιπόν, αυτή ήταν μια ταινία για την οποία η Σοφία με είχε πρήξει πόσο καιρό τώρα για να πάμε να την δούμε και μάλιστα σε 3d! Επίσης, αυτή η ταινία ήταν μια την οποία δεν είχα καμία μα ΚΑΜΙΑ διάθεση να δω! Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα στρουμφάκια, ακόμα και όταν ήμουν πολύ πιτσιρικάς. Θέλω να πω, έβλεπα Thundercats, Voltron, Silverhawks, He-Man και όλα τα κλασικά αριστουργηματικά παιδικά επικής / επιστημονικής φαντασίας και συνεπώς τα στρουμφάκια ανέκαθεν μου φάνταζαν υπερβολικά «παιδικά» και χαζοχαρούμενα. Εν ολίγοις, ποτέ δεν πήγαμε να δούμε την ταινία στο σινεμά, φυσικά εξαιτίας μου. Μέχρι που, αρκετό καιρό μετά, βρήκα μπροστά μου το dvd στο ράφι του γειτονικού dvd club. Ήταν ένα κρύο απόγευμα του χειμώνα, καθημερινή και δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να με ενδιαφέρει να νοικιάσω (είναι ιδέα μου ή έχει πέσει τρελή ανομβρία όσον αφορά καινούριες κυκλοφορίες; Φτάσαμε μέσα Φλεβάρη και ζήτημα να έχω δει πάνω από… 3 ταινίες που να... βλέπονται!) Χώρια που ένιωθα μέσα μου ότι τρόπον τινά της το χρωστούσα της Σοφίας να δούμε μαζί αυτό το ταινιάκι… ναι, οι σύζυγοι πρέπει ενίοτε να κάνουμε και κάτι τέτοιες μικρουποχωρήσεις… πές το politics του γάμου, ή ότι άλλο θες. There is no business like show business!!!

Λοιπόν, για να μη μακρηγορούμε, το νοίκιασα το ταινιάκι… το τάισα ανόρεχτα στην φαγάνα του PS3… ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΓΑΜΑΤΑ!!! Γελάσαμε με την καρδιά μας – και είχε περάσει πραγματικά ΠΟΛΥΣ καιρός που είχα να γελάσω έτσι σε ταινία! – έφτιαξε η ψυχολογία μας, η μουντάδα του χειμώνα και η μιζέρια της πόλης, έστω για λίγο ξεχάστηκαν, ανάσανα ρε αδερφέ!!! Αφού μέχρι που πέσαμε για ύπνο, μέχρι και την επόμενη ημέρα γελούσαμε με τις σκηνές της και ανταλλάσσαμε τις ατάκες από το κορυφαίο δίδυμο της Ψιψινέλ και του Μητσοτ… εμ… του Δρακουμέλ ήθελα να πω!!! Το ταινιάκι σου κάνει ένα άμεσο ψυχολογικό lifting, είναι πολύ πιστό στο πνεύμα της παιδικής σειράς και τα πάντα σχετικά με αυτό μαρτυρούν ότι όλοι οι συντελεστές του δούλεψαν με κέφι και μεράκι. Κορυφαίος όλων και με διαφορά, ο Hank Azaria που «κεντάει» στον ρόλο του Μητσοτ… εμ… του Δρακουμέλ ήθελα να πω, προκαλώντας ντελίριο γέλιου με τη φάτσα, τις εκφράσεις, τη φωνή και τους απάλευτους διαλόγους με την γάτα του! Απλά καταπληκτικός!!! Ειλικρινά τώρα, θέλω να ξαναδώ αυτό τον τύπο σε πολλές άλλες ταινίες στο μέλλον!

Ρεζουμέ :
Εντάξει, η σκηνοθεσία και η πλοκή είναι το καρμπόν μοτίβο παιδικής κωμωδιούλας. Και οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού δίδυμου είναι μέτριες, βασικά ενδεικτικές παιδικής κωμωδιούλας. Αλλά τα «νέα» στρουμφάκια έχουν αναβιωθεί άψογα με την βοήθεια της τεχνολογίας και το αποτέλεσμα είναι ένας στρατός από εξόχως αγαπησιάρικα και σκανταλιάρικα μπλε διαβολάκια. Συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σε σημείο που λέω ότι αν το πετύχω σε καλή τιμή, το αγοράζω κιόλας! Ναι, είναι τόσο καλό! Και έχει τον καλύτερο Μητσοτ… εμ… Δρακουμέλ ήθελα να πω, όλων των εποχών!!!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Α, και για να ξηγιόμαστε. Αυτό το review δεν έχει καμία σχέση με το όλο θέμα της show business & politics του γάμου! Η ταινία είναι όντως καλή! Αλήθεια!!!

Πόσα πιάνει; 4 / 5 επειδή μου έφτιαξε τη διάθεση, όσο καμία ταινία δεν το έχει καταφέρει τόσο καιρό τώρα. Και επειδή με έκανε να φαίνομαι άρχοντας, υπομονετικός και διαλλακτικός σύζυγος! Το ότι ήμουν τόσο τσίπης που δεν το συζητούσα τότε να δώσω 20 ευρώ στο σινεμά, είναι άλλο θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: