Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Johnny English Reborn

Μάστορας : Oliver Parker
Παίχτες : Rowan Atkinson, Rosamund Pike & Dominic West


Με δυο λογάκια :
Μετά από μια αποστολή με καταστροφικά αποτελέσματα, ο Johnny English παραιτείται από μυστικός πράκτορας και απομονώνεται σε ένα μοναστήρι στο Θιβέτ προκειμένου να τα ξαναβρει με τον εαυτό του. Όμως, μια νέα απειλή θα τον φέρει πίσω στα πάτρια εδάφη και στην κατασκοπευτική δράση…

Αναλυτικότερα :
Δεν έχω ιδέα ποιος θα μπορούσε ΟΝΤΩΣ να θέλει ένα sequel στο πρωτότυπο Johnny English (το θυμάται κανείς άλλος άραγε, εκτός από τον Volrath?) Δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους επιχειρηματικά μυαλά και με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να αποχωριστούν των πολύτιμων χρημάτων τους για ένα τέτοιο εγχείρημα. Και το σημαντικότερο : δεν μπορώ καν να φανταστώ τι σόι κοινό αδημονεί για την επιστροφή του Johnny English στην μεγάλη οθόνη. Εξηγώ. Προφανώς το πρωτότυπο Johnny English δεν με ενθουσιάζει. Κι όμως, δεν το θεωρώ κακή ταινία. Απλά πιστεύω ότι είναι μια αφάνταστα μέτρια και βαρετή ταινία, που δεν υπάρχει κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για να τη θυμάται κανείς. Και ανέκαθεν, για πολλούς λόγους, προτιμούσα με κλειστά μάτια μια κακή ταινία, από μια αδιάφορη.

Είναι λοιπόν τόσο έκπληση ότι το Johnny English Reborn είναι ότι ήταν και το ορίτζιναλ ταινιάκι και ακόμα χειρότερα; Μάλλον όχι. Βαρετό, αδιάφορο, κουραστικό, κάνει ασύστολα κοιλιά, έχει σενάριο που δεν στέκει ούτε με… τις σκαλωσιές που είχαν βάλει στην Ακρόπολη, έχει κακές ερμηνείες, βαρετή και αφάνταστη σκηνοθεσία και απλά πολύ λίγες καλές ή / και αστείες στιγμές, που οφείλονται καθαρά και μόνο στο ταλέντο του Rowan Atkinson, που ακόμα και εκείνος δείχνει εδώ να βαριέται και να παίζει ανόρεχτα.

Ρεζουμέ :
Σαφέστατα χειρότερο από το πρωτότυπο Johnny English, το προτείνω μόνο σε όσους δεν μπορούν να βρουν τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ να κάνουν ή να δουν. Πράμα δύσκολο. Α, και στους λίγους αφοσιωμένους οπαδούς του Johnny English που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω. Δηλαδή στον Volrath!!! Αυτά!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Παραδόξως, αν είναι να το δεις, δέστο σε dvd ή blu ray. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, σχεδόν όλες οι αστείες σκηνές της ταινίας και όσες είχαν να κάνουν με character development, «κουρεύτηκαν» από το τελικό μοντάζ και κατέληξαν στο menu των extras.

Πόσα πιάνει; 2,5 / 5 επιεικώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: