Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Prince of Persia : The Sands of Time


Μάστορας : Mike Newell
Παίχτες : Jake Gyllenhaal , Gemma Arterton, Ben Kingsley , Alfred Molina ,
Πόσα πιάνει; 4 / 5
Με δυό λογάκια :
Στη μυθική Περσία, ένας τσαχπίνης πρίγκηπας και μια πανέμορφη πριγκίπισσα γίνονται ζευγάρι παρά τις διαφορές τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις και πανούργους, προδοτικούς εχθρούς. Δηλαδή καμιά σχέση με το βαπόρι απ'την Περσία... Στόχος όλων είναι ένα αρχαίο μαχαίρι που μπορεί να απελευθερώσει τις θρυλικές Sands of Time – ένα δώρο από τους θεούς που έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη ροή του χρόνου και δίνει στον κάτοχό του τη δύναμη να κυριεύσει τον κόσμο...

Αναλυτικότερα :
Ξενερώνω με το σήμα της Disney productions στους τίτλους αρχής... τρομάρα μου! Ευτυχώς, για πολλοστή φορά το – κατά τα άλλα - αλάθητό μου ένστικτο και η movie fan εμπειρία ετών βγήκε... λάθος! Μιλάμε ίσως για την πλέον επιτυχημένη μεταφορά video game στη μεγάλη οθόνη όλων των εποχών! Τόσο σπουδαία παραγωγή, τόσο ζωντανό, τόσο... large! Έντονο, 100% διασκεδαστικό με καλές ερμηνείες, δυνατή ιστορία, έξυπνο χιούμορ και γνήσιο συναίσθημα εκεί που χρειάζεται, ίσως αυτό το Prince of Persia να είναι ο καλύτερος τρόπος που υπάρχει αυτό τον καιρό προκειμένου να περάσεις ένα υπέροχο κινηματογραφικό απόγευμα. Ξέχασε ότι ήξερες για τις κινηματογραφικές μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών. Ξέχνα την παλιά, σαχλή Disney που έβγαζε μόνο παιδικά χαζοχαρούμενα έργα. Εδώ μιλάμε για το Hollywood στα καλύτερά του – γαμώ το κέρατό μου, αν έχει ένα λόγο ύπαρξης το Hollywood, είναι για να βγάζει ταινίες σαν και αυτή!

Τι άλλο να πω; Χρειάζεσαι κι άλλα; Υποδειγματικός στο ρόλο του ο Gyllenhaal, σαν να γεννήθηκε για να παίξει σε αυτή την ταινία. Τέλεια σκηνικά και παραγωγή, ζωντανεύουν επιβλητικά τη μυθική εποχή. Αρτιότατη σκηνοθεσία, φωτογραφία και σενάριο που καταφέρνει όχι μόνο να δέσει όλα τα στοιχεία του ορίτζιναλ παιχνιδιού, αλλά και να τους δώσει γνήσιο νόημα! “Πολύχρωμοι” στην παραξενιά τους δευτερέυοντες χαρακτήρες, δίνουν γεύση και ποικιλία στο όλο κλίμα. Από τον πιο χιουμοριστικό, στον πιο ψαρωτικό χαρακτήρα – σκέτη ΚΑΒΛΑ οι assassins! - το Prince of Persia καταφέρνει να είναι γεμάτο τρελαμένες, συναρπαστικές, μοναδικά ετερόκλητες καταστάσεις που επενδύονται με κάθε σχεδόν πτυχή του συναισθηματικού φάσματος! Αν δεν ήταν το φινάλε – αχταρμάς που ολίγον χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και αν το τέλος δεν ήταν τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ παραμυθένια happy, ακόμα θα προσκυνούσα. Αλλά όπως και να έχει, δε μπορώ να μη το προτείνω, όχι 100, αλλά 150%. Κάνε ένα διάλειμμα από τη μελέτη του Φασμπίντερ, δώσε ένα μικρό lunch break στην πιο δήθεν πλευρά του εαυτού σου και τράβα ένα Χ στις πιο “σοβαρές” σου διαθέσεις. Βάλε το μυαλό για δυο ωρίτσες λίγο στην άκρη και απόλαυσε κορυφαίο θέαμα με ουσία. Είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που θα βρεις ποτέ.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Υπέροχο σύγχρονο παραμύθι, το καλύτερο στο είδος του. Βρώμα βγήκε πως εξαιτίας της επιτυχίας του, η εταιρία ετοιμάζει ολόκληρο Prince of Persia movie franchise, κάτι σαν το αντίστοιχο του "Pirates of the Caribbean" movie franchise. Ακόμα περισσότερο τρελό parkour στις στέγες της μυθικής Περσίας και μαγικές ιστορίες; Ε, ΝΑΙ!!! Like, like, like!!!

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

Θυμάται κανείς το πρώτο prince of persia σε MS DOS? ;)