Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Classics : Mute Witness (1994)


Μάστορας : Anthony Waller
Παίχτες : Marina Zudina, Fay Ripley & Evan Richards

Με δυο λογάκια :
Η Billy Hughes, είναι μια μουγκή makeup artist που δουλεύει για μια δευτεροκλασάτη slasher ταινία που γυρίζεται στην Μόσχα. Από λάθος, κλειδώνεται στο στούντιο μια νύχτα μετά το γύρισμα και γίνεται μάρτυρας σε έναν βίαιο φόνο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μιας snuff ταινίας. Όμως, οι δολοφόνοι έχουν δει το πρόσωπό της και θα την καταδιώξουν αμείλικτα, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την αναπηρία της να φωνάξει, να ζητήσει βοήθεια…  

Αναλυτικότερα :
Το είδα σε ένα αφιερωματάκι σχετικά με τις κλασικότερες ταινίες τρόμου και τσίμπησα. Είχα ξανακούσει τον τίτλο στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν έτυχε να το δω. Κρίμα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως και αυτό ισχύει τόσο για μένα όσο και για εσάς που πλέον μπορείτε εύκολα να βρείτε online αυτό το διαμαντάκι και να απολαύσετε μια μοναδική μείξη slasher και αστυνομικής περιπέτειας, πασπαλισμένη με διακριτικό μαύρο χιούμορ και πολλή ΠΟΛΛΗ αγωνία και suspense! Πλάκα πλάκα, στις γεμάτες ένταση αλλά και χάρη, σχεδόν χορογραφημένες σκηνές του, παίζει να υπάρχουν περισσότερες ανατροπές από όσες έχεις δει σε οποιαδήποτε άλλη ταινία!

Και μόνο το μουτράκι της πρωταγωνίστριας είναι αρκετό για να σε κάνει να θέλεις να δεις αυτή την ταινία. Η εξαιρετική Marina Zudina είναι μια πάρα πολύ γνωστή ηθοποιός στη Ρωσία και αν και εδώ ασφυκτιά στα φαρδιά, χαχόλικα ρούχα που φορούσαν οι αμερικάνοι την δεκαετία του ’90 (τότε το θεωρούσαν καλή ιδέα να φοράνε τα πάντα με τεράστιες βάτες και 3 – 4 νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό τους μέγεθος!) εντούτοις δεν διστάζει να απαλλαγεί από αυτά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας και να μας χαρίσει μερικά αξιαγάπητα tit shots, όπως μόνο τότε τα φτιάχνανε! Μερακλίδικα πράματα!


 Πάντως, πέραν τούτου, το Mute Witness είναι γρήγορο, αγωνιώδες, γεμάτο suspense, μέσα σε ένα περιβάλλον ψυχρό και αποξενωτικό, γενικώς πετυχαίνει όλους σχεδόν τους λεπτούς ψυχολογικούς χειρισμούς που απαιτούνται προκειμένου να παραμυθιαστεί επαρκώς ο θεατής και να νοιαστεί αληθινά για την τύχη των ηρώων της ταινίας.
ωραίες ερμηνείες, ένα μυστηριώδες soundtrack, κυνηγητό που δεν φαντάζει ντεμέκ αλλά (ακόμα και σήμερα) παραμένει φρέσκο και κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει κατά τι πιο δυνατά. Εντάξει, κάπου στο τέλος κάπως το ελαφρύνει το πράμα μεταπίπτοντας σταδιακά από slasher thriller σε αστυνομικό. Αλλά κατά τα άλλα, το Mute Witness είναι μια εξαιρετική ταινία από τελείως άγνωστους συντελεστές που παρόλα αυτά καταφέρνει ακόμα να εξιτάρει και να συγκινήσει.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Ακουγόταν μέχρι πρόσφατα ότι σχεδιάζουν να βγάλουν το remake του μέσα στο 2011 ή στο 2012. μέχρι τώρα, σιγή. Είδωμεν…

Πόσα πιάνει; 4 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: