Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Insidious (Παγιδευμένη Ψυχή)


Μάστορας : James Wan
Παίχτες : Patrick Wilson, Rose Byrne & Ty Simpkins
Με δυο λογάκια :
H ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να σώσει το παιδί της από κακόβουλες μεταφυσικές δυνάμεις. Όμως, το σκοτάδι επαγρυπνεί και όποιος παρατηρεί την άβυσσο, σύντομα διαπιστώνει ότι η άβυσσος του ανταποδίδει την προσοχή…

Αναλυτικότερα :
Το Insidious έρχεται με περγαμηνές και πλούσια διαφήμιση. Και καλά κάνει. Αν στις μέρες μας καταντάνε να ξεπουλάνε παπαριές τύπου “Paranormal Activity”, αν μη τι άλλο το Insidious αξίζει τη δικιά του θέση στον ήλιο. Τουλάχιστον, αυτό είναι αληθινό θρίλερ και όχι φτηνιάρικη αρπαχτή… Μιλάμε λοιπόν για μια ταινία που ξεκινάει ψιλοπροβλεπέ (και βαρετά!) και ευτυχώς σύντομα καταλήγει να είναι αληθινά πρωτότυπη και παράξενη. Και μέχρι το τέλος, έχει γαμηθεί ο Δίας, δεν καταλαβαίνεις πια και πολλά από αυτά που βλέπεις, αλλά ένα πράμα ξέρεις για σίγουρα και αυτό είναι που σε τελική ανάλυση μετράει : αυτό το ταινιάκι σε έκανε να ανατριχιάσεις αληθινά.

Σε τελική ανάλυση, το αληθινό μεταφυσικό έτσι θα έπρεπε να απεικονίζεται : παράλογο και ανεξήγητο επειδή πολύ απλά τα ανθρώπινα, κατεξοχήν περιορισμένα μυαλά μας αδυνατούν να κατανοήσουν τις βαθύτερες αλήθειες του σύμπαντος. Αλλά επειδή οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, εξ ου και δεν έχεις καμία δουλειά να ασχολείσαι με τη δικιά μου. Και μπορείς να αρκεστείς στην καταπληκτική σκηνοθεσία και φωτογραφία, τους τόνους ανεξήγητων, αλλά πολύ εμπνευσμένων και αρκετά ενοχλητικών παραστάσεων και την κολασμένη, σταδιακά επιδεινούμενη ατμόσφαιρα, σαν επαρκή λόγο για να δεις αυτή την ταινία.

Ρεζουμέ :
Γάμησέ με από τις πάντες! Και, παραδόξως, το Insidious είναι μόλις PG-13. Δηλαδή, χωρίς καθόλου αίματα, βυζιά και μπινελίκια – δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από τη Διεθνή Καμαριέρα!!! Και όμως, θα σε κάνει να σου φύγει ο σκάτος! Ίσως πλάκα πλάκα και να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς…

Πόσα πιάνει; 4 / 5

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Black - Berry Play - Book by RIM is at price of
Rs 32000 for 16GB model. Here are just a few examples of the kinds of meditation we can experience:.
You can output the display to a bigger monitor with the help of
a mini- HDMI slot.

my blog post playbook review

Ανώνυμος είπε...

However it is not so with the new Samsung galaxy note 2.
Who knows, maybe you can start a twelve string revival.

The Nexus S is unfortunately limited to 16GB of internal
storage.

Ανώνυμος είπε...

Another fact which a lot of people are interested in is the battery.
Make a list of your requirements, and then choose
the right model for yourself. The wide open aperture should allow great low
light shots with creative control over the aperture.

my homepage ... canon 6d

Ανώνυμος είπε...

It also offers optimum exposures when you're shooting backlit with the help of HDR mode. A tripod or sturdy table is a must when holding any superzoom camera steady. The portal has been packaged with all these lenses and is an effort towards making it a single stop shop for photographers looking for Nikon camera lenses.

Visit my web blog - nikon d7100 review