Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Friends with Benefits (Όχι Μόνο Φίλοι)



Μάστορας : Will Gluck
Παίχτες : Mila Kunis, Justin Timberlake and Patricia Clarkson
Με δυο λογάκια :
Η Jamie (Mila Kunis) και ο Dylan (Justin Timberlake) είναι δυο φίλοι που έχουν κουραστεί από τις προηγούμενες, συμβατικές τους σχέσεις και τα κλισέ των ρομαντικών ταινιών του hollywood. Αποφασίζουν λοιπόν, να κάνουν πιο πιπεράτη τη φιλία τους, προσθέτοντας σε αυτήν το... σεξ με τον εξής όρο : να μείνει εκεί, χωρίς καμία συναισθηματική δεέσμευση! Όμως, με τη μεταξύ τους τριβή, σύντομα θα ανακαλύψουν ότι ακόμα και τα κλισέ των ρομαντικών ταινιών, έχουν το δικό τους λόγο ύπαρξης...

Αναλυτικότερα :
Για να είμαι ειλικρινής, είχα πολύ σαφή εικόνα όσον αφορά το τι θα δω σε αυτό το ταινιάκι. Ένα ζωηρό πρώτο μισάωρο όπου θα διακωμωδεί όλα τα κλισέ του είδους και μετά μια ατελείωτη ροζ μανιέρα που αντιγράφει ακριβώς τα ίδια κλισέ και καταστάσεις τα οποία τόσο πολύ δηλώνει πως απεύχεται... και ευτυχώς έπεσα αρκετά έξω σε αυτή μου την εκτίμηση. Όχι τελείως έξω, ούτε καν πάρα πολύ έξω, αλλά αρκετά... τέλωσπάντων, ας μην είμαστε πλεονέκτες, γιατί οι αρετές του Friends With Benefits ομολογουμένως υπερβαίνουν μακράν τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα τις προσδοκίες του θεατή.

Τα πρώτα 2 /3 της ταινίας είναι μια αξιομνημόνευτα ζωντανή, μοντέρνα και γκαζωμένη (και ΠΟΛΥ αστεια!) σεξοκωμωδία, από τις καλύτερες του είδους, αλλά καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι αρκετά φίνα και αεράτη, χωρίς χοντράδες και λοιπές αμερικανιές τύπου American Pie. Και η Mila Kunis είναι απίστευτα sexy, άνετη και μπριόζα στο ρόλο της. Τόσο πολύ, που φαντάζει να κουβαλάει χρόνια εμπειρίας και όχι να είναι ένα από τα πιο φρέσκα ονόματα του Hollywood. Ναι, πράγματι σε αυτό το ρόλο ταιριάζει γάντι. Επίσης, αν και προσωπικά σιχαίνομαι τον Justin Timberlake, οφείλω να ομολογήσω ότι τσαλακώνει τον εαυτό του απρόσμενα καλά και καταφέρνει να ταιριάξει μια χαρά στο ρόλο του. Και, ναι κυρίες μου, δείχνει και τον άτριχο πωπούλι του, οπότε μαζευτείτε όλες μαζί γύρω από την οθόνη και... ήρεμα, ε!

Φυσικά, προς το τέλος συμβαίνει το αναπόφευκτο. Το πράμα σοβαρεύει και η ταινία χάνει τραγικά το momentum, τη φρεσκάδα και τους ζωηρούς ρυθμούς της. Και – εννοείται! - προσφεύγει στα κλισέ που υποτίθεται ότι κοροϊδεύει. Αλλά, μέχρι τότε έχεις περάσει ένα πολύ ωραίο απόγευμα, έχετε ρίξει τα γελια σας με έτερον ήμισυ (εκτός και αν είναι πολύ μη μου άπτου για να εκτιμήσει το χιούμορ αυτής της ταινίας, οπότε σε αυτή την περίπτωση σου προτείνω να χωρίσεις για το δικό σου καλό!) και μπορεί και η ανάμνηση της Mila Kunis να σε συνοδεύσει σε μια εξίσου καλή βραδιά...

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Τα σκήπτρα του καλύτερου ρόλου σε αυτό το ταινιάκι, ανήκουν by far στον θεό Woody Harrelson που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση σαν gay sports writer! Μιλάμε για ΤΟ γέλιο, ίσως στον πιο αβανταδόρικο gay ρόλο όλων των εποχών – μετά εννοείται από την αμίμητη κακιασμένη αδερφή που έπαιζε ο Μπέζος στους Απαράδεκτους!!!

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: