Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

The Dead Girl, Lady in the Water

The Dead Girl

Ένα κορίτσι βρίσκεται νεκρό, με φοβερά παραμορφωμένο το σώμα του, ριγμένο σε ένα χαντάκι. Με αυτό ως αφετηρία και αφορμή παρακολουθούμε 5 ιστορίες ανθρώπων που η ζωή τους σημαδεύτηκε από αυτό το γεγονός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Από την ιστορία της καταπιεσμένης από τη μητέρα της κοπέλας που αρχικά βρήκε το πτώμα, σε αυτή ενός κοριτσιού που λανθασμένα πιστεύει ότι η νεκρή κοπέλα είναι η εδώ και χρόνια χαμένη αδερφή της. Από εκεί, στην ιστορία μιας γυναίκας που με κάποιο τρόπο βρίσκει τα πράγματα της νεκρής κοπέλας στην αποθήκη του σπιτιού της και μετά στις περιπέτειες της μητέρας του κοριτσιού να βρει την κόρη της και τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στο χαμό της. Η ταινία τελειώνει με την ιστορία του ίδιου του κοριτσιού και των τελευταίων της ωρών.

Παράξενο έργο. Πρακτικά, σας θυμίσει τουλάχιστον ως προς τη δομή, κοινωνικά τύπου Magnolia, Crash, 21 Grams. Αρκετά πιο low budget από τα προαναφερθέντα διάσημα ξαδέρφια του και με σαφή προσανατολισμό στο πιο... μελαγχολικά μακάβριο, τούτο το εργάκι είναι μια στενάχωρη ελεγεία στη ματαιότητα των πραγμάτων, στις χαζές αποφάσεις μας, σε μια λύτρωση που όμως δεν είναι πάντα δεδομένη.

Lady in the Water

Η απορία της Σοφίας όταν ολοκληρώσαμε τη θέαση αυτή της ταινιούλας, τη συνοψίζει καλύτερα από οποιοδήποτε review : “Γιατί μπαίνει ο κόσμος στη διαδικασία να φτιάχνει τέτοια έργα?”

Δεν υπάρχουν σχόλια: