Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

The Call

Μάστορας : Brad Anderson
Με δυο λογάκια :
Μια τηλεφωνήτρια της άμεσης δράσης προσπαθεί να αποκαλύψει τα χνάρια ενός κατά συρροήν δολοφόνου…
Τα Θετικά :
Ταχύτητα, αγωνία, καταδίωξη non stop
Μετά από τόσα χρόνια, επιτέλους και μια ταινία αλλά και ερμηνεία της Halle Berry που να μην είναι για τα μπάζα
Τα Αρνητικά :
Το φινάλε φαντάζει ξένο και άσχετο με την υπόλοιπη ταινία
Ρε αδερφέ, έχεις Halle Berry στην ταινία σου και δε τη βάζεις να δείξει λίγο βυζάκι, λίγο μπουτάκι, κάτι τέλωσπάντων; Αμαρτία…


Αναλυτικότερα :
Γουστάρω τρελά Halle Berry, η κυρία και ερμηνευτικά το’χει αλλά και είναι κορμί θανατηφόρο. Δυστυχώς, μετά την αριστουργηματική της ερμηνεία (και την θρυλική ερωτική σκηνή) στον «Χορό των Τεράτων», ότι έκανε από εκεί και μετά ήταν για τα μπάζα. Άιντε με πολλή επιείκεια να εξαιρέσω την παρουσία της στα Die Another Day και Swordfish (όπου είναι μια συμπαθής και sexy γλάστρα) οπουδήποτε αλλού έπαιξε, απλά το αποτέλεσμα δεν παλευόταν. Δεν είναι λοιπόν αδικαιολόγητο το ότι είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες πριν δω το The Call. Και ευτυχώς, αυτές διαψεύστηκαν. Η κυρία το έχει ακόμη!

Η ταινία σε κοπανάει σχεδόν μέχρι το τέλος της με μια αδιάκοπη καταδίωξη που συντελείται ταυτόχρονα με όλα τα υπόλοιπα συμβάντα της και την υποστηρίζει με ένα λογικό, έξυπνο και πρωτότυπο σενάριο, κοφτή και νευρική σκηνοθεσία και μπόλικη αγωνία που δεν σταματά. Μοναδική παραφωνία το φινάλε που προσπαθεί να κοπιάρει ολίγη από «Σιωπή των Αμνών» αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε, κυρίως εξαιτίας της αδύναμης παρουσίας του δολοφόνου, αλλά και της μη συνάφειας της όλης φάσης με την υπόλοιπη ταινία. Κατά τα άλλα, το The Call είναι ένα διασκεδαστικότατο θριλεράκι καταδίωξης που το συνιστώ ανεπιφύλακτα (στο κάτω κάτω δεν έχουμε και πολλές επιλογές από αξιοπρεπή θρίλερ αυτή την περίοδο!)


Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: