Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Crush


Μάστορας : Malik Bader
Παίχτες : Crystal Reed, Lucas Till, Sarah Bolger
Με δυο λογάκια :
Η εμμονή μιας κοπέλας για τον εκλεκτό της καρδιάς της την οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια…
Τα Θετικά :
Ωραία και σταδιακή αύξηση της αγωνίας και κλιμάκωση των καταστάσεων
Τα Αρνητικά :
Στο φινάλε ξεφουσκώνει – είναι πολύ πιο αδύναμο από όσο θα έπρεπε


Αναλυτικότερα :
Ενδιαφέρων θριλεράκι και μάλλον αρκετά low budget, αλλά ευτυχώς είναι από εκείνες τις δουλειές που οι χάρες τους επαρκούν για να καλύψουν τις επιφανειακές και τεχνικού περιεχομένου απώλειες. Ο χαρακτήρας του ερωτοχτυπημένου κοριτσιού που τα έχει δει όλα για τον εκλεκτό της καρδιάς της – ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή της – όπως και η σταδιακή κάθοδός της σε ολοένα και πιο σκοτεινά ψυχολογικά μονοπάτια δίνεται με μαεστρία και υποδειγματική κλιμάκωση της αγωνίας αλλά και των «σκληρών» καταστάσεων. Σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις το πώς περνάει μια ώρα χωρίς να συμβεί σχεδόν τίποτα «χοντρό» - πράμα ασυνήθιστο για θρίλερ και δη μοντέρνο!

Στο τελευταίο τρίτο της ταινίας, η ανατροπή που αλλάζει όλα όσα ήξερες φαντάζει βαλτή με το ζόρι, προκειμένου να κάνει αυτό ακριβώς : να ανατρέψει τις προσδοκίες του θεατή και έτσι να διαφοροποιήσει το Crush από τις υπόλοιπες ταινίες του είδους. Όμως, είναι φτιαχτή και βεβιασμένη και επιβάλλεται στο σενάριο, βάζοντας όλες τις αρετές που έχτιζε τόση ώρα σε δεύτερη μοίρα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πολύ αδύναμο – σχεδόν κατάλληλο και για ανήλικους – φινάλε, δεν βοηθούν τα πράγματα. Και είναι κρίμα, γιατί το Crush και καλές ερμηνείες έχει και την όποια πρωτοτυπία του, αλλά και πολλή δυναμική να γίνει κάτι το δυνατό και διαφορετικό.

Ρεζουμέ :
Αξιοπρεπέστατο, αλλά τα χαλάει στο τέλος και ξεφουσκώνει απογοητευτικά. Καλό να το κατεβάσεις / ενοικιάσεις και να του ρίξεις μια ματιά, αλλά μέχρι εκεί.


Πόσα πιάνει;  / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: