Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Grabbers


Μάστορας : Jon Wright
Παίχτες : Richard Coyle, Ruth Bradley, Russell Tovey
Με δυο λογάκια :
Όταν σε ένα μικρό νησί έξω από τις ακτές της Ιρλανδίας εισβάλλουν… εξωγήινοι βρικόλακες, ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν ασφαλείς είναι να δηλητηριάσουν το αίμα τους με αλκοόλ… δηλαδή να γίνουν όλοι ζάντα!


Αναλυτικότερα :
Συμπαθέστατο  B-movie από την Ιρλανδία που εκμεταλλεύεται κατά κόρον το μοναδικό της περιβάλλον αλλά και αυτοσαρκάζεται την περιβόητη ροπή των κατοίκων της προς τον αλκοολισμό; Ενώ μάχονται πλοκαμοφόρα τέρατα από το διάστημα; ΝΑΙ ΟΜΩΣ!!! Και δεν είναι συνίσταται μόνο στην καφρίλα το θέαμα. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο η Workaholic αστυνομικός Lisa Nolan αλκοολικός και λίγο… ρεμάλι συνάδελφός της Ciaran O'Sa μπορεί να μην διερευνώνται εις βάθος σαν χαρακτήρες, αλλά τα λίγα που δείχνει η ταινία είναι υπεραρκετά για να δώσει σε αυτό το μοιραία αταίριαστο ζευγάρι πολλή ζωντάνια. Οι ατάκες ρέουν ανεμπόδιστα, το χιούμορ και οι καταστάσεις ισορροπούν μεταξύ του έξυπνου και του γουστόζικα καμένου, οι φάτσες είναι μία και μια και βασικά όλα συναινούν για να φτιαχτεί μια αναπάντεχα σφιχτή και καλοφτιαγμένη b-movie, ίσως από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Το suspense χτίζεται σταδιακά και με μαεστρία (περνάει πάνω από το 1/3 της ταινίας μέχρι να δούμε πώς μοιάζουν αυτά τα τέρατα!) και η κλιμάκωσή του, από την έρευνα, την ανακάλυψη στοιχείων μέχρι την… απεγνωσμένη απόπειρα να πείσουν όλους τους κατοίκους του νησιού ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου το να γίνουν λιώμα στο πιοτό (!!!) μέχρι την τελευταία μάχη, είναι όλα χάρμα οφθαλμών για όποιον μπορεί να εκτιμήσει μια καλή B-movie. Κάποιες σκηνές θα μπορούσαν να είχα περικοπεί στο μοντάζ, καθώς προς το τέλος τείνει να κάνει λίγο κοιλίτσα. Και θα ήταν ακόμη πιο κοντά στα δικά μου γούστα αν είχαν ανεβάσει λίγο τους τόνους στο στοιχείο του splatter και της δράσης, ενώ και η τελική μάχη σαφέστατα ήθελε κάτι το παραπάνω για να λάμψει. Όλα αυτά όμως είναι μικρές λεπτομέρειες.

Ρεζουμέ :
Γρήγορο, σπιρτόζικο, έξυπνο και εγκεφαλικά καμένο, το Grabbers είναι μια πολύ καλή b-movie που αναμφίβολα θα ικανοποιήσει τον κάθε φαν του είδους.

Πόσα πιάνει; 3¾  / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: