Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Resident Evil Damnation


Μάστορας : Makoto Kamiya
Παίχτες : Matthew Mercer, Dave Wittenberg & Wendee Lee
Με δυο λογάκια :
O Leon S. Kennedy, πράκτορας ενός επίλεκτου μυστικού σώματος, εισβάλλει σε μια μικρή χώρα της ανατολικής Ευρώπης που βρίσκεται σε εμφύλια σύρραξη. Ο σκοπός του είναι να επιβεβαιώσει την αλήθεια όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούν βιολογικά όπλα…



Αναλυτικότερα :
Υπόψιν : ΔΕΝ μιλάμε για το καινούριο Resident Evil με την Milla Jovovich, αλλά για την καινούρια "Resident Evil" ταινία, φτιαγμένη εξολοκλήρου από γραφικά υπολογιστή. Πρέπει να είναι η δεύτερη θαρρώ της σειράς (κριτική της πρώτης, "Resident Evil: Degeneration" θα βρεις αν έχεις όρεξη να σκαλίσεις τα παλιά post της καμαριέρας) εδώ, σαφέστατα οι παραγωγοί έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά. Κορυφαία γραφικά υπολογιστή, δίνουν στους πρωταγωνιστές και στα τέρατα από το σύμπαν του Resident Evil μια πρωτόγνωρη ζωντάνια. Βασικά, η εμπειρία του να δεις το RE : Damnation είναι σαν να βλέπεις μιαμιση ώρα το καλύτερο βιντεάκι που θα μπορούσες να φανταστείς από τον αγαπημένο σου Resident Evil τίτλο. Με πολλή και εξαιρετικά χορογραφημένη δράση, ανατροπές, ίντριγκα (κομματάκι προβλέψιμη μεν, αλλά εντάξει, όσοι ξέρουν από Resident Evil, ξέρουν και τι να περιμένουν) βασικά μιλάμε για μια αρτιότατη δουλειά που διατηρεί ατόφιο το πνεύμα της σειράς και ξεπερνά σαφέστατα τον προκάτοχό της.

Αν κάποιος παραπονεθεί εδώ, μάλλον θα είναι οι harcore fans που έχουν κόλλημα με την μυθολογία της σειράς. Και αυτό συμβαίνει γιατί το RE : Damnation προκειμένου να έχει όσο πιο πολλές αναφορές γίνεται στα κλασικά παιχνίδια, μπλέκει κάποια πράγματα μεταξύ τους. Φερ’ ειπείν, οι plagas από το παιχνίδι Resident Evil 4 ελέγχουν majini του Resident Evil 5 αλλά και κλασικά ζόμπι, lickers, ακόμα και Tyrants, παρά το ότι τα πλάσματα αυτά είναι παράγωγα διαφορετικών βιολογικών παραγόντων. Αλλά αν παραβλέψει κανείς αυτές τις παρασπονδίες, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι το Damnation είναι must see για κάθε φίλο της αγαπημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Μην κλείσεις την ταινία όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους! Ακολουθεί ένας μίνι επίλογος για έναν από τους χαρακτήρες, όπως και ένα εξαιρετικό preview του καινούριου, Resident Evil 6.

Πόσα πιάνει; Για τους φίλους του Resident Evil, 3,5 / 5 τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: