Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Classics : The Hills Run Red (2009)


Μάστορας : Dave Parker
Παίχτες : Sophie Monk, Tad Hilgenbrink & William Sadler
Με δυο λογάκια :
Μια ομάδα σπουδαστών κινηματογράφου εξερευνά τα ίχνη μιας θρυλικής cult ταινίας τρόμου από τη δεκαετία του ’80 της οποίας όλες οι σχετικές πληροφορίες και οι συντελεστές έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί. Θα ανακαλύψουν ότι ο θρύλος της ταινίας είναι ακόμα ζωντανός και πιο επικίνδυνος από ποτέ…



Αναλυτικότερα :
Πριν ουρλιάξεις “Blair Witch Project” μπάστα. Επειδή το The Hills Run Red όχι μόνο δεν μοιάζει με την διάσημη ταινία και όλους τους κλώνους της, αλλά είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρων μείγμα από αγαπημένες αναμνήσεις και παραστάσεις του συναφιού των θρίλερ. Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ δυνατό (ίσως το δυνατότερο των τελευταίων ετών) slasher flick που παίζει αριστοτεχνικά με τα κλισέ του είδους καθώς τα φλερτάρει και στη συνέχεια τα ανατρέπει ασύστολα. Σοβαρά τώρα, τι καλύτερο από ένα δυνατό θρίλερ, ιδίως μετά από τις τόσες κόπιες και τα μπάζα που έχουν κατακλύσει τη σκηνή; Από την αρχή του και με τα καταπληκτικά πλάνα από την περιβόητη ταινία – φάντασμα, το The Hills Run Red μαγεύει και σε τραβάει βίαια στον αιματηρό κόσμο του. Το μυστήριο παίζεται δυνατά, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της ταινίας, οι σκηνές γραφικής βίας τα σπάνε, οι ερμηνείες είναι πολύ καλές για το είδος με απρόσμενα καλή ανάπτυξη των χαρακτήρων.

Τι άλλο να πει κανείς; Το The Hills Run Red ανασύρει μνήμες από θρυλικές παλιές ταινίες τρόμου (η αισθητική της ταινίας φάντασμα θυμίζει έντονα Evil Dead, όπως και η όλη αναζήτηση για την «απαγορευμένη ταινία» που επίσης θα θυμίσει λίγο από Blair Witch αλλά και Ninth Gate) H υπόλοιπη ταινία κινείται τεχνικά και αισθητικά στα πλαίσια που έχουν θέσει τα πολύ καλά Cabin in the Woods και My Bloody Valentine (το καινούριο, όχι το παλιό! Για αμφότερες ταινίες υπάρχει αναλυτικότατη κριτική στην καμαριέρα, μην ξεχνιόμαστε!) μοναδικό παραπονάκι : τα πλάνα από την ταινία – φάντασμα είναι τόσο απίστευτα, που μετά από αυτά, ότι δεις στην «κανονική» ταινία φαντάζει μοιραία πιο λίγο! Και στο φινάλε λιγάκι το παρατράβηξαν, θα έπρεπε να τελειώσει ένα τεταρτάκι πιο πριν. Αλλά κατά τα άλλα, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα, πιο απολαυστικά, μακάβρια και πρωτότυπα slasher που έγιναν ποτέ.

Ρεζουμέ :
Για μένα, The Hills Run Red, Cabin in the Woods, My Bloody Valentine και το remake του Friday the 13th είναι τα καλύτερα slasher της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον. Άμα λες ότι σου αρέσουν τα θρίλερ και δεν σου αρέσει το The Hills Run Red, ξέρω ‘γω, τράβα άκου Justin Bieber!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Μην το κλείσεις μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους!

Πόσα πιάνει; 4 / 5 τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: