Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

The Gray

Μάστορας :  Joe Carnahan
Παίχτες : Liam Neeson, Dermot Mulroney & Frank Grillo


Με δυο λογάκια :
Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους που τους μετέφερε στην Αλάσκα, 7 εργάτες σε μια πετρελαϊκή εταιρία θα πρέπει να δώσουν σκληρό αγώνα για να επιβιώσουν στην παγωμένη ερημιά. Τους καθοδηγεί ένας έμπειρος κυνηγός... αλλά σύντομα διαπιστώνουν ότι μια αγέλη από αιμοδιψείς άγριους λύκους βρίσκεται στο κατόπι τους...

Αναλυτικότερα :
Εκπλήσσει ευχάριστα το "The Gray". Εν μέρει, αυτό είναι επειδή τα πάντα σε αυτό σε προετοιμάζουν ψυχολογικά για να δεις μια γερή περιπέτεια / θρίλερ με λύκους και σκληροτράχηλους επιζώντες. Και εν μέρει, έτσι είναι όντως. Μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη ταινία του είδους, γεμάτη με παγωμένα τοπία απίστευτης ομορφιάς που κόβουν την ανάσα, άψογη σκηνοθεσία, φωτογραφία, ερμηνείες και πάνω από όλα την trademark βραχνή, ψαρωτική φωνή του Liam Neeson που δίνει πάντα κύρος και σοβαρότητα σε ό,τι και να απαγγείλει. Και μη μου νομίζεις ότι και στο κομμάτι του θρίλερ το "The Gray" υστερεί... τουλάχιστον 3 φορές (τουλάχιστον!) θα σε πετάξει από τη θέση σου, στάνταρ πράμα σε λέω αφού!!! Χεσμεντέν μιλάμε!
 
 Όλα αυτά, είπαμε, εν μέρει. Το καλύτερο αρχίζει να φαίνεται προς το δεύτερο κομμάτι της ταινίας. Καθώς τα λεπτά κυλούν, η ιστορία μετατρέπεται σταδιακά από έναν αγώνα επιβίωσης σε κάτι πολύ πιο μεγάλο, ουσιαστικό και αληθινό... ένα έπος χαρακτήρων που πρέπει να παλέψουν πρώτα από όλα με τα τρωτά σημεία του εαυτού τους.  Μια Οδύσσεια  για να βρει κάποιος την αλήθεια που κρύβει βαθιά μέσα του. Ακόμα και να το ήθελα, δεν μπορώ να πω τίποτα το μεμπτό για το "The Gray". Είναι άψογο σε όλα του και ξέρει να κρατάει λεπτότατες ισορροπίες σε αξιοθαύμαστο βαθμό. Νευρικό και περιπετειώδες εκεί που πρέπει, φοβιστικό εκεί που χρειάζεται, και γενικά εμπνέεται από το ίδιο cool και ταυτόχρονα επικό πνεύμα που χαρακτηρίζει ανέκαθεν τις καλύτερες αντροδιαφημίσεις για ουίσκια εκεί έξω. Χαιρετίζω την καλύτερη ταινία του 2012 so far. Keep walking!!!

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 δαγκωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: