Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

My Dad's Six Wives (Οι 6 Γυναίκες του Πατέρα μου)

Μάστορας : Howard Michael Gould
Παίχτες : Elisha Cuthbert , Paz Vega , Jenna Dewan , Tim Allen , Andie MacDowell , Jenna Elfman
Πόσα πιάνει; 3 / 5
Με δυό λογάκια :
Ο Henry LeFay πέρα από παπάτζας και θεομπαίχτης, είναι και αδιόρθωτος γυναικάς! Αλλά γυναικάς από αυτό το σπάνιο καταστροφικό είδος που δε γουστάρει απλά να βρίσκεται με διάφορες γυναίκες, αλλά θέλει και να τις παντρεύεται! Όλες! Όταν αιφνίδια πεθαίνει, όλες οι πικραμένες πρώην σύζυγοι (ούτε μια, ούτε δυο αλλά... έξι!) μαζεύονται για τα συνεπακόλουθα και φυσικά πέφτει το απίστευτο... μαδομούνι! Η ταλαίπωρη κόρη του, ίσως ο μόνος λογικός άνθρωπος μέσα στο συρφετό, προσπαθεί μάταια να βγάλει κάποια άκρη...

Αναλυτικότερα :
Είχα πάρα πολλά χρόνια να δω τον Tim Allen σε ταινία και να πω την πικρή αλήθεια, νόμιζα ότι αυτός ο συμπαθέστατος κωμικός (που πρέπει να έχει παίξει στις... μισές τουλάχιστον κωμωδίες της 10ετίας του '80!) είχε είτε συνταξιοδοτηθεί, είτε μεταβεί σε... χλοερούς τόπους! Παρόλα αυτά, είναι εδώ και μάλιστα ακμαιότατος, λες και τα χρόνια τον ξέχασαν! Αυτή η ταινιούλα δε διαφέρει πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες στις οποίες παίζει τόσα χρόνια και έχτισε με αυτές το όνομά του. Είναι μια “λίγο” μαύρη κωμωδία, “λίγο” τηλεοπτική και αρκετά ευχάριστη στη θέαση, που παρόλα αυτά θα την ξεχάσεις αμέσως αφότου τη δεις. Είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος να σκοτώσεις μιάμιση ώρα από τη ζωή σου με χαλαρό και οικογενειακό τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σίγουρα έχει τις αρετές του. Το σενάριο, τουλάχιστον σαν ιδέα, σκίζει. Και η ερμηνεία του Tim Allen σηκώνει ολάκερο το εγχείρημα. Ο άνθρωπος το'χει ακόμα. Και κάποιες πιο σουρεάλ σκηνές οι οποίες επιτρέπουν στο κωμικό ταλέντο του να ξετυλιχτεί ακόμα πιο ανεμπόδιστα, είναι απόλαυση να τις βλέπεις. Όπως τα απάλευτα do it your self διαφημιστικά για την επιχείρησή του. Και κάποιες καφροκαταστάσεις που αφορούν την... τύχη της σωρού του αποθανόντος! Αλλά θα μπορούσε να μας δώσει πολύ περισσότερα πράγματα!

Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσες να επιθυμήσεις από αυτή την ταινιούλα. Εκτενέστερη εμβάθυνση σε χαρακτήρες και καταστάσεις. Πιο εμπνευσμένη σκηνοθεσία. Καλύτερες ερμηνείες. Δεδομένου ότι το σενάριο, όπως στήθηκε, προσφέρει άπειρες ευκαιρίες για επιπλέον πολύ υποσχόμενα πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν πραγματώνονται, παρά μονάχα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αλλά και όπως έχει είναι ευχάριστη, χωρίς όμως να είναι και κάτι το ιδιαίτερο που θα σου λείψει τρελά έτσι και το χάσεις. Για την ακρίβεια δε θα σου λείψει σχεδόν καθόλου. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω για αυτό το εργάκι. Ίσως να απευθύνεται περισσότερο σε γυναικείο κοινό, ίσως και σε κάπως μεγαλύτερο σε ηλικία και με πολύ λιγότερες απαιτήσεις. Προσωπικά το είδα, πέρασα καλά, σε κάποιες στιγμές γέλασα και μετά το ξέχασα.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Κυκλοφορεί και με τον τίτλο “The Six Wives of Henry Lefay”

Δεν υπάρχουν σχόλια: