Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Paul Blart : Mall Cop (O Μπάτσος του Mall)

Μάστορας : Steve Carr
Παίχτες : Kevin James , Keir O'Donnell , Jayma Mays , Raini Rodriguez
Βαθμολογία : 4 / 5
Με δυό λογάκια :
Ο Paul Blart είναι ένας συμπαθέστατος χοντρούλης που όνειρο ζωής του είναι να γίνει αστυνομικός. Δυστυχώς, αν και το πνεύμα του είναι παραπάνω από πρόθυμο, σωματικά απλά δεν το'χει. Έχοντας λοιπόν κοπεί πολλές φορές στις εξετάσεις για αστυνομικός, συμβιβάζεται στη δουλειά του φύλακα ενός εμπορικού κέντρου. Εκεί, προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά εμπόδιο στο δρόμο του στέκεται η απόλυτη απαξίωση και περιφρόνηση που λαμβάνει από τους πάντες γύρω του. Όταν όμως μια ομάδα ληστών καταλάβουν το εμπορικό, παίρνοντας παράλληλα όμηρο την αγαπημένη του, ο κλήρος θα πέσει στον Paul να βγάλει μόνος το φίδι από την τρύπα.

Αναλυτικότερα :
Απόλυτα ευχάριστη ήταν η έκπληξη που μου επιφύλαξε αυτή η γλυκύτατη και συμπαθέστατη κωμωδιούλα! Να μου το θυμηθείτε : ο Kevin James είναι το next big thing στο χώρο της κωμωδίας! Δεν είναι μόνο που το τύπου “αρκούδος” παρουσιαστικό του σε κάνει αυτόματα να τον συμπαθείς. Είναι πάνω από όλα ένας πραγματικά καλός ηθοποιός με απίστευτη εκφραστικότητα. Το πρόσωπό του είναι ένας καμβάς συναισθημάτων που αλλάζει κατά το δοκούν με απλές παραμικρές κινήσεις. Καμία σχέση με καραγκιοζιλίκια τύπου Jim Carrey και δε συμμαζεύεται. Ωστόσο, η κωμωδία του είναι όσο πιο large γίνεται! Από αυτές που σε ρίχνουν από τον καναπέ σου από τα γέλια. Τεσταρισμένο και εγγυημένο!

Το εργάκι λέει επειδή απλά είναι η ιστορία του αξιαγάπητου loser που στο τέλος καταφέρνει να τα φέρει πέρα σε φαινομενικά αδύνατες για αυτόν συνθήκες. Είναι ένα πρότυπο που όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε ταυτιστεί, για αυτό και μιλάει πάντα στην καρδιά μας. Ο Paul είναι αληθινός, γήινος χαρακτήρας. Κάνει λάθη, έχει ελαττώματα και ανασφάλειες, έχει τα κόμπλεξ και τις αδυναμίες του. Ζει με τη μάνα του, η μόνη γυναίκα που έκανε σχέση μαζί του ήταν μια παράνομη μετανάστρια που ήθελε να... νομιμοποιηθεί, ψάχνει το ταίρι του μέσα από καμμένες σελίδες στο ίντερνετ. Αλλά μέσα του κρύβει ένα μεγάλο παλικάρι. Προσπαθεί να φέρει τη δουλειά του σε πέρας κι ας ξέρει ότι δεν έχει κανένα νόημα ή δικαιοδοσία, ότι όλο το σύστημα τον παραγκωνίζει και με τον τρόπο του στερεί κάθε ουσία και έργο από αυτή. Μπορεί να δραπετεύσει από το mall και να σώσει το τομάρι του από τους ληστές, αλλά με το που μαθαίνει ότι η κοπέλα που αγαπά βρίσκεται σε κίνδυνο, αρνείται τα σίγουρα και βάζει το κεφάλι του στο ντορβά. Και τελικά καταφέρνει να εξουδετερώσει τους ληστές με τον τρόπο του. Και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να σε κάνει να κατουριέσαι από τα γέλια.

Αν θα μπορούσα να κάνω ένα παραπονάκι σχετικά με το έργο, είναι η ύπαρξη κάποιων κλισαρισμένων καταστάσεων, καθώς και η κάπως επιφανειακή προσέγγιση σε όλους τους χαρακτήρες, πλην του πρωταγωνιστή και του θεϊκού Ινδού Παχούντ! Μιλάμε για την πιο cult φυσιογνωμία που έχει σκάσει μύτη τα τελευταία χρόνια! Απλά μην παραλείψετε να δείτε τις κομμένες σκηνές στο dvd που επεκτείνουν ακόμα περισσότερο στον απάλευτο χαρακτήρα του!

Ρεζουμέ :
Αβανταδόρικο, αγαπησιάρικο και πρωτότυπο, κερδίζει εντυπώσεις κυρίως εξαιτίας του larger than life πρωταγωνιστή του. Καιρό είχα να δω κωμωδία που δε ντρέπεται για το είδος της και δε διστάζει να χαβαλεδιάσει απερίσκεπτα. Συνάμα, διατηρεί χαρακτήρα και φινέτσα και ποτέ δεν χρησιμοποιεί φτηνό χιούμορ και καραγκιοζηλίκια για να κυλήσει. Άξιο και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: