Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

The Proposal (2009)

Παίχτες : Sandra Bullock, Ryan Reynolds
Βαθμολογία : 3 / 5

Με δυό λογάκια :
Μέγαιρα businesswoman μεγαλοστέλεχος εκδοτικής εταιρίας. Ξέρετε τώρα, από αυτές που είναι από καριέρα κάτσε καλά και από προσωπική ζωή κλάφτα Χαράλαμπε. Ε, μια τέτοια λοιπόν, βασανίζει τους υπαλλήλους της, ειδικά τον προσωπικό της βοηθό και πολύ το χαίρεται. Όταν όμως η Visa της ακυρώνεται (Καναδή σε Αμερικανικό έδαφος γαρ) τότε υποχρεώνει το βοηθό της να την... παντρευτεί με το ζόρι προκειμένου να αποφύγει τον επαναπατρισμό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όμως, οι ρόλοι εν μέρει αντιστρέφονται (καθώς είναι αυτή πλέον που εξαρτάται από αυτόν) αλλά και ένας μεγάλος έρωτας αρχίζει να περιπλέκεται...

Αναλυτικότερα :
Δυο λόγια έχω για να περιγράψω το “The Proposal” : Ευχάριστη έκπληξη. Πρωτίστως γιατί η Bullock αποδομεί απολαυστικά την εικόνα της, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό της που είχε δείξει στο πρώτο (το sequel ήταν για τα μπάζα!) “Miss Congeniality” (Ελ.Υπότιτλος : Μις Με Το Ζόρι). Έκπληξη, επειδή ακόμα και από τον καθόλα ελεεινό Ryan Reynolds παίρνουμε μια ερμηνεία που δεν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ χάλια (εντάξει, πάλι χάλια είναι το παιδί, αλλά όχι ΤΕΛΕΙΩΣ χάλια!). Και τέλος, έκπληξη γιατί αυτό το ταινιάκι που αρχικά με κάθε τρόπο σε προδιαθέτει ότι θα δεις άλλη μια χαζοαμερικανική ρομαντική κομεντί, τελικά καταφέρνει να ξεφύγει από το καλούπι / καρμπόν χιλιάδων άλλων παρόμοιων έργων και να κάνει τη διαφορά, αφενός αποφεύγοντας τα πολλά περιττά ζουμιά και σορόπια, αφετέρου λόγω κάποιων απολαυστικών σουρεαλιστικών σκηνικών! Ένα θα σας πω και θα μου το θυμηθείτε : ο Ramon είναι θεός! Αυτό το παλικάρι θα το δούμε και σε άλλες πολλές ταινίες στο μέλλον!

Β / Κ (Βυζιά / Κώλοι) :
Ο τέταρτος λόγος που η ταινία αυτή είναι μια έκπληξη! Η Sandra Bullock μας το δείχνει! Μιλάμε για μια υπέροχη σκηνή όπου βγαίνει από το μπάνιο γυμνή και κατά λάθος πέφτει πάνω στον επίσης γυμνό Reynolds. Μιλάμε για οπτασία. Ειλικρινά ποτέ δεν την είχα κόψει για ιδιαίτερα όμορφη γυναίκα, αλλά μιλάμε είναι ΘΕΑ!!! Δεν ξέρω τι έχει κάνει στο σώμα της και ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!! Φυσικά, τα τελείως επίμαχα σημεία δε τα βλέπουμε, αλλά ό,τι απομένει είναι για γλύψιμο, δάγκωμα, γλύψιμο, δάγκωμα και πάει λέγοντας. Ίδρωσα γέρος άνθρωπος!!! Αν μη τι άλλο, εξαιρετικά τολμηρή κίνηση να εμφανίζεται έτσι στην ηλικία της (δεν είναι δα και μπεμπέκα...) αλλά και τελείως απρόσμενο για την εταιρία παραγωγής της ταινίας (Disney Studios)

Οι κυρίες παίρνουν πάνω κάτω κάτι αντίστοιχο, καθώς ο σκηνοθέτης δε χάνει ευκαιρία να δείξει και τα καλοσμιλεμένα κάλλη του Ryan Reynolds. Α, και μη ξεχνάμε τον Ramon!!!

Ρεζουμέ :
Αξιοπρεπέστατη με μερικές γνήσια αστείες στιγμές και αρκετά πρωτότυπη για ταινία του είδους, το “The Proposal” πατάει στις γνωστές φόρμες του είδους της ρομαντικής κωμωδίας, ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος της προσοχής στη δεύτερη λέξη του όρου. Άξιο για ένα χαλαρό απόγευμα με το έτερον ήμισι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: