Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Η Φώφη γέννησε !!!


Η ανεπίσημη μασκώτ του ιατρείου μας είναι μια αξιολάτρευτη κοινονικότατη και ομιλητικότατη γάτα. "Κόλλησε" μαζί μας εδώ και κάμποσο καιρό και καλά έκανε γιατί και αυτή δεν θα έβρισκε καλύτερα, και εμείς τη γουστάρουμε με χίλια και δε χορταίνουμε να τη χαζεύουμε.
Μετά από καιρό ένας σμηνίτης μου είπε ότι την λένε Φώφη. Δε γνωρίζω ποιός και αν όντως της έδωσε αυτό το όνομα. Η αλήθεια είναι ότι δε σκέφτηκα ποτέ τόσο καιρό να τη βγάλω κάποιο όνομα, οπότε το Φώφη τελικώς καθιερώθηκε.
Όταν τη γνωρίσαμε είχε ένα πρόβλημα με το ένα μάτι της και ήτανε μόνιμα κλειστό από τσίμπλα. Παραπονιόταν με χάρη και χωνόταν μέσα στα ντουλάπια μας ψάχνοντας για δροσιά και ποιός ξέρει τι άλλο. Πάντα αφήνοντας την ουρά της απέξω, σημάδι ότι είναι εδώ και να μην ανησυχούμε. Υποθέσαμε - και μάλλον σωστά - ότι πάσχει από μια βαρβάτη επιπεφυκίτιδα. Της δώσαμε κολλύριο TobraDex, το οποίο υπέστη με αξιοπρέπεια, γιατί ήξερε ότι θέλαμε το καλό της.
Για ένα διάστημα τη χάσαμε και φοβόμασταν για τα χειρότερα. Ωστόσο οι φόβοι μας έμελε να διαψευστούν τελικά γιατί η κυρία είχε κρυφτεί κάπου τόσο καιρό για να γεννήσει με την ησυχία της και μόλις συνήλθε από τον τοκετό ήρθε και μας παρουσίασε με καμάρι τα μικρά της.
Αδυνατισμένη και ταλαιπωρημένη, έσερνε μαζί της με περηφάνεια και αξιοπρέπεια 4 απίστευτα γλυκά μικρά alien που ακόμα δεν είχαν ανοίξει τα ματάκια τους. Περιττό να πω ότι η γάτα μας υπεβλήθη σε επείγουσα "παχυντική δίαιτα" (με κορυφαίο highlight τη φάση που έφαγε 5 ολόκληρες μερίδες πέρκα επιτόπου, μαζί με τις πατάτες) ώστε να ανακάμψει και πλέον όχι μόνο έχει πάρει πίσω όλα τα κιλά που έχασε με τον τοκετό και το θηλασμό, αλλά έχει χτίσει και ένα τρυφερό σκεμπεδάκι που περισσεύει από τα δεξιά και τα αριστερά της.
Έχουν εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα από το ιατρείο, κάτω από το μηχάνημα με τους καφέδες, όπου έχει μόνιμα δροσιά και σκιά. Τα μικρά, το ένα μετά το άλλο έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα ματάκια τους και το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουν πάρει την κοινωνικότητα και την τσαχπινιά της μάνας τους. Αλλά και το μάτι της Φώφης είναι καλύτερα, πλέον το ανοίγει τελείως, και πέρα από μια κοκκινίλα και μια θολούρα, δειχνει να βλέπει κανονικά.
Ο Λάβκραφτ κάποτε έγραψε ότι οι γάτες δεν είναι πλάσματα αυτού του πλανήτη. Κάθε βράδυ όταν βγαίνει το φεγγάρι βγαίνουν στις σκεπές των σπιτιών, ενώ άλλες παράλληλα φυλάνε τσίλιες για να μη βλέπει κανείς από εμάς. Και όταν όλα είναι εντάξει, δίνουν ένα απίστευτο σάλτο από στις στέγες και προσγειώνονται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, όπου είναι και το αληθινό τους σπίτι.
Ο Θεός ας τις έχει καλά και να ευλογεί τις φαβορίτες τους !

2 σχόλια:

Kirk είπε...

Φίλε με συγκίνησες!!!
Ξέρεις την αδυναμία μου στις γάτες. Kirk

Seth είπε...

Η έτερη άτυπη μασκώτ της diethnis-kamariera είναι η Φώφη! Αυτή η υπέροχη γάτα τελικά κατόρθωσε να βρει μια οικογένεια που την αγαπά πολύ και τη "σπίτωσε" κανονικά! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, κάπου θα βρίσκεται χουχουλιασμένη και θα γουργουρίζει ευτυχισμένη...