Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Piranha 3D


Εναλλακτικός Τίτλος : Φάτε Ψάρια Μάτια (στην κυριολεξία!)
Μάστορας : μερακλής από τους λίγους
Παίχτες : τα ωραιότερα μωρα και τα στενότερα μπικίνια
Πόσα πιάνει; ...δεν πιάνεται! Απλά priceless!!!
Με δυό λογάκια :
Σεισμός προκαλεί ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που με τη σειρά του ανοίγει μια δίοδο σε μια υποβρύχια λίμνη όπου... βρίσκονται κάτι σκληροτράχηλα, τσαντισμένα παλαιολιθικά πιράνχα φυλακισμένα από την εποχή του Νώε. Και όλα αυτά τυγχάνει να λαμβάνουν χώρα κάτω από μια λίμνη τουριστικό θέρετρο για όλα τα φοιτητοκαγκούρια της Αμερικής. Και τυγχάνει να είναι και full season! Γιούργια!

Αναλυτικότερα :
Εντάξει, και μόνο ο τίτλος, δε σου αφήνει πολλά περιθώρια για υποθέσεις, θεωρίες και αναλύσεις. Κόντρα καφρίλα, splatter-ιά και απολαυστικότατο μπανιστήρι στο χορταστικότερο πακέτο των τελευταίων ετών! Απενοχοποιημένη διασκέδαση, ιλαρότητα, χαβαλές, χαζομάρα. Και παρόλα αυτά, είναι τόσο καλό! Πραγματικά, φαντάζει εξωπραγματικό το πόσο καλοφτιαγμένα είναι τα πάντα όλα που θα δεις σε αυτό το ταινιάκι! Τι να πεις; Εντάξει, το σενάριο είναι κουκουρούκου. Αλλά έχει και τις στιγμές που η αγωνία που βιώνεις είναι γνήσια (ειδικά πριν το τέλος) η συγκίνηση είναι... εμ... συγκινητική (!) και όλα τα σεναριακά κλισέ των χαζοφοιτητικών ταινιών ξεδιπλώνονται με τόσο μεράκι και μαεστρία που φαντάζουν φρέσκα και διασκεδαστικότατα. Τι να λέμε τώρα, δεν υπάρχει νόημα... Ειδικά αν πρόλαβες να το δεις σε καλό 3D σινεμά, όταν παιζόταν, ήταν αποθέωση. Μπορείς όψιμα να επαναλάβεις την εμπειρία, αν έχεις 3D blu-ray player, 3D τηλεόραση και τα αντίστοιχα γυαλάκια, καθώς στο δισκάκι περιλαμβάνεται η πλήρης αντίστοιχη εκδοχή της ταινίας, μαζί με την πιο “συμβατική” δισδιάστατη. Αλλά και πάλι, και στο απλό blu-ray να το δεις, άρχοντας θα είσαι! Όπως και να' χει, θα το (ξανα)δεις και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Splatter / Gore :
Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, στην πιο splatter mainstream κυκλοφορία των τελευταίων ετών. Παραπονάκι : θα μπορούσε η υπερβολική χρήση εφφέ υπολογιστή να αποφευχθεί (προφανώς γίνεται εξαιτίας του 3D) όπως και τα make up effects θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Αλλά και πάλι, δεν πειράζει. Θα γεμίσει η οθόνη σου αίμα και ξεσκισμένα κομμάτια σάρκας! Αρρώστια!

Β / Κ (Βυζά / Κώλοι) :
Εντάξει, δεν υπάρχει. Οι παραγωγοί πρέπει να μάζεψαν τα κορυφαία βυζιά και γενικώς τα κορυφαία μωρα στην πιάτσα, να τους φόρεσαν τα μικροσκοπικότερα μπικίνια και να τα αμόλησαν! Θέαμα – παράδεισος για τον κάθε βυζολάγνο. Και κάποιες κοπέλες, πέρα από εντυπωσιακές, είναι αληθινά πανέμορφές. Kudos και για την υπέροχη υποβρύχια σκηνή όπου τα δυο μοντέλα (τσοντούδες) φασώνονται ολόγυμνες (μα όλοσδιόλου, και θα στα δείξουν ΟΛΑ!) υπό τους ήχους... όπερας!

Ρεζουμέ :
Ότι διασκεδαστικότερο, χορταστικότερο, ουάου φανταστικότερο στο είδος του. Τόσο ένοχα απολαυστικό, όσο και οι υπέροχες ταινίες “Porky's” που όλοι βλέπαμε στα κρυφά, τότε τη 10ετία του '80! (Τι θυμήθηκα πάλι ο πούστης!) Η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία, που τουλάχιστον για λίγο θα διώξει τη βαρυχειμωνιά από το σαλόνι και τη διάθεσή σου. Υπέροχες παραλίες, πανέμορφα δροσερά κορίτσια που τα δείχνουν όλα, κάφρικο splatter, δράση και αγωνία. Ειλικρινά, θέλεις κι άλλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: