Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ghosts Of Girlfriends Past (Ελ.Υπότιτλος : Τα Φαντάσματα των Πρώην)

Παίχτες : Matthew McConaughew, Jennifer Gardner
Βαθμολογία : 0,5 / 5
Με δυό λογάκια :
Ένας άντρας με απίστευτα πολλές ερωτικές κατακτήσεις και εφήμερες σχέσεις, την παραμονή του γάμου του αδερφού του, στοιχειώνεται από το φάντασμα του playboy θείου του αλλά και κάποιων γυναικών που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην συναισθηματική ζωή του. Όλα αυτά θα τον κάνουν... να μεταμελήσει για το κακό του παρελθόν και τα επιστρέψει στον ίσιο δρόμο της οικογένειας και του Χριστούλη. Βοήθειά μας!

Αναλυτικότερα :
Ναι, ήξερα πολύ πριν το δω ότι αυτό το έργο θα ήταν κακό. Αυτό που αδυνατούσα να φανταστώ είναι το ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ θα μπορούσε να είναι. Ε, πολύ! Πάρα πολύ! Ένας γερασμένος και σε μαύρο χάλι McConaughew, δε θυμίζει σε τίποτα τον κεφάτο ηθοποιό που είδαμε σε ταινίες σαν το “Sahara”. Η κάποτε πανέμορφη Gardner εδώ παρουσιάζεται άσχημα γερασμένη υποσιτισμένη και με παραμορφωμένα χαρακτηριστικά από τα πολλά botox και τις πλαστικές. (το στόμα και τα χείλη της από μόνα τους αποτελούν πλέον μακάβριο θέαμα). Ανύπαρκτες ερμηνείες, επιπέδου σχολικής παράστασης. Σκηνοθεσία που πιο αδιάφορη... δεν υπάρχει, παντελής έλλειψη ουσίας, σεναρίου και περιεχομένου. Χωρίς πλάκα, δεν υπάρχει εδώ πέρα ούτε μια σκηνή που να μπορεί έστω και έμμεσα να δικαιολογήσει τον όρο “ρομαντική κομεντί”.

Το χάλι προσπαθεί να σώσει η πληθωρική παρουσία του Michael Douglas στο ρόλο του Bon Viveure συχωρεμένου θείου, που έμαθε στον πρωταγωνιστή όλα τα κόλπα της πιάτσας και τον έκανε αητό στο καμάκι. Είναι ο μοναδικός λόγος που έβαλα βαθμολογία 0,5 / 5 και όχι κουλούρι σκέτο. Αν και η ερμηνεία του σε γενικές γραμμές ακολουθεί τη γενικότερη κακή εικόνα της ταινίας. Ποτέ άλλοτε δεν είδα σε έργο τόσο αντιπαθητικούς χαρακτήρες και τόσο εξωφρενικές, εξωπραγματικές αντιδράσεις και συμπεριφορές. Όλα αυτά σε ένα έργο που υποτίθεται ότι έχει στοιχεία κοινωνικού, δηλαδή σου περνάει μια – έστω παραμορφωμένη – εικόνα του κόσμου γύρω μας. Μα, καμία σχέση! Χώρια το ρομάντζο, που πιο ξενέρωτο δε θα μπορούσε να είναι, ακόμα και αν το προσπαθούσαν.

Β / Κ (Βυζιά / Κώλοι) :
Κάτι παίζει, αλλά η ταινία είναι τόσο κακή που δε σου επιτρέπει να τα απολαύσεις ούτε αυτά. Σου στερεί την ίδια τη χαρά της ζωής! Απαράδεκτο!

Ρεζουμέ :
Ένα θα πω και φτάνει : έργα σαν το “Ghosts of Girlfriends Past” σε κάνουν να... εκτιμάς τις γκομενοταινίες! Μη σπαταλήσετε ούτε λεπτό από τη ζωή σας για να δείτε αυτό το έργο. Το έκανα εγώ αυτό για εσάς, πόνεσα, νευρίασα, υπέφερα. Ανιδιοτελώς και τελείως τσάμπα. Μου χρωστάτε καφέ για αυτό. Τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: