Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Review - Doomsday


Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια ταινία που λεγόταν Escape from Los Angeles. Παρεούλα με το deluxe remake της, το Escape from New York, παρτουζώθηκαν ασύστολα με το Mad Max 2 - The Road Warrior. Στο όλο εγχείρημα έβαλαν το χεράκι τους - και όχι μόνο - τα Resident Evil, Ghosts of Mars, Assault on Precinct 13. Μετά από λίγο καιρό γεννήθηκε ο καρπός της αγάπης αυτής της ένωσης. Ήταν ένα βλάσφημο μωρό, με κοφτερά νύχια και δόντια, μικρά κερατάκια που προεξείχαν στο κούτελό του και μια αγκαθωτή ουρίτσα να φυτρώνει ανάμεσα στα παχουλά του κωλομέρια. Και το όνομα αυτού DoomsDay!!!

Τo DoomsDay είναι για τις b-movies δράσης ό,τι ήταν το BrainDead για τις ζομποταινίες. Μια αυθάδικη κλωτσιά στα οπίσθια ενός κουρασμένου, κορεσμένου genre. Με άγριο, αλήτικο "και τις μπάλες" attitude, χωρίς περιττές καινοτομίες και ακροβατικά, απλά παίρνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του κινηματογραφικού έιδους που υπηρετεί, τα δουλεύει, τα ραφινάρει και τα αναδυκνείει σε αυτό που ανέκαθεν έπρεπε να είναι. Μια top ταινία του είδους που ξεχωρίζει για αυτή ακριβώς την ποιότητα και τη συνέπειά της, διανθισμένη με μαύρο χιούμορ και αυθάδικη καφρίλα (που ποτέ δεν ξεπέφτει στην ηλιθιότητα)

Την πρωταγωνίστρια Rhona Mitra την έχεις ξαναδεί. Είναι το μανάρι που πόζαρε πριν κάτι χρόνια σε κάθε αντρικό περιοδικό φορώντας μικροσκοπικά σορτσάκια, τοπ και σημαδεύοντας το βλέμμα σου με δυο 45αρια. Ήταν τότε η επικρατέστερη υποψήφια για το ρόλο της Lara Croft στην ταινία Tomb Raider και πάνω στην τελευταία στροφή έχασε άδικα το ρόλο από την Angelina Jolie. Τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά στις οθόνες. Όμως σε αυτή τη ζωή κανένα καλό παιδί δε πάει χαμένο. Έτσι και η Rhona αντί να κάτσει να σκάσει έγινε μια μικρή βασίλισσα δεκάδων b-movies δράσης και τρόμου.

Εδώ είναι πιο sexy και κεφάτη από ποτέ. Παρά τα χρονάκια της. Θυμίζει λίγο την άλλη θεά, την Kate Beckinsale από το Underworld (χάθηκε και αυτό το κορίτσι...)

Τι άλλο μας μένει? "Καρπεντερική" σκηνοθεσία. Έντονη δράση, δυνατή μουσική που γουστάρεις, καφροχιούμορ, gore σε μπαμπάτσικες δόσεις, μαύρο χιούμορ, σκηνές-homege σε παλιότερα "κλασικά" αριστουργήματα του είδους. Θέλετε τίποτα περισσότερο για να περάσει γαμάτα ένα 2ωρο από τη ζωή σας?

Εναλλακτικός Τίτλος - The Paoksians part2 - Ούτε στην Τούμπα τέτοια σκηνικά
Είδος Ταινίας - action, sci-fi
Πότε? - το 2008 αποφάσισε να βγει από το χρονοντούλαπο της 10ετίας του '80
Πόσο? - όσο πρέπει
Μαχαλάς - η καρδούλα του πάντως είναι Βρετανική μέχρι τα μπούνια
Μάστορας - Neil Marshall (το παλικάρι που έκανε τα Dog Soldiers & Descent)
Παίχτες - Rhona Mitra, κάποιοι άλλοι και special έκπληξη guest star Malcom Mc Dowell
Βαθμολογία - 4 /5

Δεν υπάρχουν σχόλια: