Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Wreck it Ralph (Ralph : Η Επόμενη Πίστα)


Μάστορας : Rich Moore
Παίχτες : John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch 
Με δυο λογάκια :
Ο κακός ενός κλασικού βιντεοπαιχνιδιού, αποφασίζει να γίνει καλός για να κερδίσει τη συμπάθεια των υπόλοιπων χαρακτήρων του παιχνιδιού και αυτό προκαλεί χάος στο συνοικιακό ουφάδικο όπου βρίσκεται το βιντεοπαιχνίδι.


Αναλυτικότερα :
Επιτέλους! Κάτι πρωτότυπο, κάτι αληθινό, κάτι με καρδιά! Φτιαγμένο με μεράκι και πολλή αγάπη για εκείνα τα βιντεοπαιχνίδια που μας «μεγάλωσαν», το Wreck-It Ralph δεν είναι απλά μια καλοφτιαγμένη αρπαχτή που θα χαϊδέψει τα ένστικτα και τις μνήμες των απανταχού geeks. Όχι, η ταινιούλα αυτή φτιάχτηκε από παιδιά που έχουν την ίδια αρρώστια με εμάς και που τάισαν πολλά κέρματα για να τερματίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, τότε που τα παιχνίδια ήταν ΑΛΗΘΙΝΑ (δηλαδή όντως ΔΥΣΚΟΛΑ) και τα πάντα ήταν απλώς πιο πολύχρωμα, πιο γευστικά και (αναλόγως με το τι καταγώγιο επέλεγες για να περνάς τα απογεύματά σου) πιο… οσμηρά! Και δεν φτάνει μόνο αυτό! Πολλές, πάρα πολλές καταπληκτικές ιδέες αλλά και Licenses από πασίγνωστα παιχνίδια που δίνουν στο όλο αποτέλεσμα ακόμη πιο συλλεκτική και cult αξία!

Τι να πει κανείς για μια ταινία που αρχίζει με μια αλησμόνητη σκηνή όπου όλοι οι κλασικοί κακοί των βιντεοπαιχνιδιών (ο Bowser του Mario, ο Mr. Bison και ο Zangief του Street Fighter, ο Kano του Mortal Kombat και πολλοί άλλοι) κάνουν μεταξύ τους… group therapy για να συνεχίσουν να ανταπεξέρχονται ψυχολογικά στο ρόλο τους ως κακοί! Με πρόεδρο και συντονιστή τους, τον πλέον κακό (στο «σπίτι» του οποίου λαμβάνει χώρα και η ψυχοθεραπεία) το φάντασμα του Pac Man! Και όμως, η συνέχεια είναι εξίσου δυνατή. Ένα όργιο φαντασίας, υπέροχων χρωμάτων, γουστόζικων και αγαπησιάρικων χαρακτήρων μαγεύει το θεατή μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Σφιχτή σκηνοθεσία, άψογοι ρυθμοί που δεν αφήνουν στιγμή την ταινία να κάνει κοιλιά, καταπληκτικό screenplay με το χιούμορ να πέφτει ακριβώς στα σωστά σημεία και στις σωστές δόσεις (ούτε γλυκανάλατο, ούτε κρυάδες). Να λέμε και την αλήθεια, κάποιοι εκεί στην Disney τα τελευταία χρόνια κάνουν πολύ καλή δουλειά. 


Ρεζουμέ :
Ένα υπέροχο παραμύθι που ΔΕΝ είναι μόνο για πιτσιρίκια, αν το Wreck it Ralph δεν καταφέρει έστω για 2 ώρες να ξυπνήσει το παιδί που κρύβεις μέσα σου…  τότε σου έχω άσχημα νέα…

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: