Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

The Collection


Μάστορας : Marcus Dunstan
Παίχτες : Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald
Με δυο λογάκια :
Ένας άντρας που δραπέτευσε από τα νύχια του περιβόητου δολοφόνου γνωστού ως "The Collector" αναγκάζεται να επιστρέψει στο στόμα του λύκου για να σώσει ένα κορίτσι που το απήγαγε ο στυγνός εγκληματίας…


Αναλυτικότερα :
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν δει το πρώτο "The Collector" αλλά ειδικά οι φανς των μοντέρνων ταινιών τρόμου αξίζει να το τσεκάρουν. Αυτός ο λιγότερο γνωστός χαρακτήρας του Marcus Dunstan είναι αρκετά ενδιαφέρων και σαφέστατα πιο αγρίων ενστίκτων από την έτερη δημοφιλή του δημιουργία, τον δολοφόνο Jigsaw των ταινιών SAW. Ακολουθώντας πιστά τα τεκταινόμενα της πρώτης ταινίας – τόσο πιστά που βασικά δεν το λες καν αυτοτελή ταινία! – το θύμα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, αλλά με μια παρέα εκτελεστών που έχουν σκοπό να εξολοθρεύσουν τον δολοφόνο. Μέσα στο ίδιο του το σπίτι, που βρίθει από απίστευτες και άκρως επικίνδυνες παγίδες, γίνεται της σφαγής το κάγκελο, μέχρι το δυνατό φινάλε. Έχει προηγηθεί μια άνευ προηγουμένου σφαγή σε ένα rave πάρτυ, όπου παίζει ο αριθμός των θυμάτων να έφτασε το τριψήφιο!

Γενικά, αυτό το sequel είναι μεγαλύτερο, πιο θορυβώδες, πιο ματωμένο και με πολλή περισσότερη δράση από το ορίτζιναλ έργο. Φυσικά, αυτό έχει τον αντίκτυπό του στην ατμόσφαιρα και το suspense, που χάνονται κάτω από τόνους σαματά. Πολλοί χαρακτήρες (σχεδόν όλοι όμως παρουσιάζονται λίγο), καλές ερμηνείες από τον πρωταγωνιστή Josh Stewart αλλά και την Emma Fitzpatrick. Και φυσικά, δεν ξεχνάμε τον ίδιο Collector, τον ψυχοπαθή δολοφόνο με τα φαινομενικά άπειρα υλικά μέσα και ιδέες για να φτιάξει τις παγίδες αλλά και τα μακάβρια σκηνικά που τον περιστοιχίζουν. Λόγω της συνεχούς αναμπουμπούλας, το μυστήριο του δολοφόνου είναι αρκετά αποδυναμωμένο και τα κίνητρά του παραμένουν τελείως ανεξήγητα.

Ρεζουμέ :
Πιο γρήγορο, πιο μεγάλο, πιο σαματατζίδικο και με δυνατή οπτική και καλλιτεχνική ματιά και attitude, το the Collector αναπληρώνει το χαμένο suspense με πολλή δράση και σφαγή και για μη διευκρινίσιμο λόγο, αυτό μάλλον του ταιριάζει. Το σενάριο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά τους χαρακτήρες και τα μεταξύ τους κίνητρα. Όσοι έχουν ήδη δει το πρωτότυπο, θα έχουν πολλά θέματα καλυμμένα, αλλά και πάλι, ήθελε περισσότερο. Αλλά και όπως έχει, παρά τα ελαττωματάκια του, είναι σαφέστατα ανώτερο από τα περισσότερα μοντέρνα θρίλερ – κλώνους του SAW εκεί έξω. Αναμένουμε την ήδη ανακοινωθείσα συνέχεια, "The Collected".

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

πολυ καλο , παρα πολυ καλο. απο εδω πρωτοδιαβασα για τις ταινειες αυτες και μυ αρεσαν ιδιαιτερα