Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Hollow’s Last Hope



Συγγραφέας : Jason Bulmahn & F. Wesley Schneider
Εκδοτική : Paizo
Τιμή : δωρεάν κατέβασμα από την ιστοσελίδα της εταιρίας : http://paizo.com/store/v5748btpy7xpy
Με δυο λογάκια :
Η κοινωνία του Falcon's Hollow χρειάζεται απεγνωσμένα ένα θαύμα… μια άγνωστης προελεύσεως αρρώστια έχει έρθει στη μικρή απομονωμένη κωμόπολη και ούτε και οι καλύτεροι ιερείς και θεραπευτές της δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Μια θεραπεύτρια έχει μια συνταγή για ένα γιατρικό που μπορεί και να δουλέψει, αλλά χρειάζεται υλικά σπάνια που φυτρώνουν στις πιο απόμακρες γωνιές την κοιλάδας. Οι ήρωες που θα αναλάβουν να βρουν τα υλικά θα πρέπει να ταξιδέψουν στο σκοτεινό και επικίνδυνο Darkmoon Vale, να διαρρήξουν το καλύβι μιας θρυλικής μάγισσας και να εξερευνήσουν τα ερείπια ενός εγκατελειμμένου μοναστηριού…


Αναλυτικότερα :
Το «Hollows Last Hope» είναι μια περιπέτεια για χαρακτήρες πρώτου επιπέδου, γραμμένη για το σύστημα του Pathfinder, αλλά συμβατή με την 3η και την 3,5 έκδοση του dungeons & dragons. Μπορεί να παιχτεί όπως είναι αυτοτελής, ή να χρησιμοποιηθεί σαν πρόλογος για το «GameMastery Module D1: Crown of the Kobold King», μια από τις πιο δημοφιλείς περιπέτειες της εταιρίας. Απαριθμώντας 16 σελίδες γεμάτες δράση και ζωντανές περιγραφές, η περιπειειούλα αυτή έχει κάτι για κάθε χαρακτήρα (μάχη, stealth, εξερεύνηση, ταξίδι, αλληλεπίδραση χαρακτήρων) και ακόμα περισσότερα, καθώς και μια αναλυτικότατη και άκρως ενδιαφέρουσα gazetteer για τον ευρύτερο τόπο που εκτυλίσσονται τα γεγονότα της! Πραγματικά, τέτοιο επίπεδο ποιότητας και λεπτομέρειας πολύ δύσκολα βρίσκεις σε άλλες δημοσιευμένες περιπέτειες, πόσο μάλλον σε εισαγωγικέ, πόσο μάλλον όταν αυτές επιπλέον διατίθενται και επισήμως δωρεάν!!! Πραγματικά, η Paizo δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να διαφημίσει το παιχνίδι της και να εμπνεύσει νέο κόσμο να ασχοληθεί μαζί του.


Συναρπαστική, άκρως ατμοσφαιρική, ρίχνει τους χαρακτήρες σε ένα επικίνδυνο όσο και μυστηριώδες ταξίδι, προσφέροντας πολλά hooks για παράπλευρες ιστορίες στην πορεία! Σε όλα αυτά συμβάλλει τα μέγιστα το πολύ και καλό artwork και ο λεπτομερής χάρτης της Darkmoon Vale που θα πρέπει οι παίκτες να τον «λιώσουν» για να φτάσουν στο τέλος του μυστηρίου. Αλλά και στον τεχνικό τομέα, το «Hollows Last Hope» δεν πάει πίσω, με encounters άριστα σταθμισμένα για χαρακτήρες πρώτου επιπέδου, ενδιαφέροντες θησαυρούς (μεταξύ αυτών και 2 καινούρια μαγικά αντικείμενα με το δικό τους artwork!) και ένα καινούριο τέρας που είναι εμπνευσμένο από τους μύθους και θρύλους της Βόρειας κυρίως Ευρώπης.

Ρεζουμέ :
Απλά τα πράματα. Αυτό είναι το καλύτερο εισαγωγικό προϊόν για παιχνίδι ρόλων (μαζί με το Pathfinder Beginner Box) που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Και έχω χρυσοπληρώσει πολλά starter packs / κουτιά και δε συμμαζεύεται που απλώς μαζεύουν σκόνη στο ράφι. Έχει τα πάντα και ακόμη περισσότερο, κατορθώνει να εμπνεύσει ξανά τον παίκτη, είτε αυτός είναι καινούριος, είτε παλιός, να του σπιρουνίσει τη φαντασία και να τον τυλίξει σε ένα μυστηριώδες όσο και επικίνδυνο ταξίδι. Και αν αυτό δεν είναι η ίδια η πεμπτουσία και το αληθινό νόημα του dungeons & dragons, ε, τότε δεν ξέρω ποιο είναι.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι : η περιπέτεια γράφτηκε και διανεμήθηκε δωρεάν για την Free RPG Day, στις 23 Ιουνίου του 2007.

Συμπληρώνεται από 4 προκατασκευασμένους χαρακτήρες για να βουτήξετε άμεσα στη δράση!

Τσεκάρετε και τα module D1 Crown of the Kobold King όπως και το expansion του, module D1.5 Revenge of the Kobold King που επίσης διατίθεται δωρεάν. Βασικά, με την τιμή μιας περιπέτειας παίρνεις 3, φτιάχνοντας άμεσα ένα πολύ καλό campaign που θα φτάσει τους χαρακτήρες στο 4ο με 5ο level. Δηλαδή, τι άλλο θέλει να ζητήσει ένας dungeon master;

Πόσα πιάνει; 5 / 5 ακατέβατα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: