Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

This Means War (Αυτό θα πει Πόλεμος)

Μάστορας : McG
Παίχτες : Reese WitherspoonChris Pine & Tom Hardy
Με δυο λογάκια : 
Δυο κορυφαίοι πράκτορες του FBI και καλύτεροι φίλοι ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι. Αποφασίζουν να αφήσουν την κοπέλα να αποφασίσει με ποιόν από τους 2 τους θέλει να είναι, κρύβοντάς της τη φιλία τους όπως και το γεγονός ότι "ξέρουν" ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Αυτή η συμφωνία κυριών σύντομα θα μετατραπεί σε αθέμιτο αγώνα δρόμου με απρόβλεπτα και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα...


Αναλυτικότερα
Εντάξει. Αν έχεις δει μια  ρομαντική κομεντί (= γκομενοταινία!) τις έχεις δει όλες καθώς το μόνο που αλλάζει είναι οι αφορμές και τα επαγγέλματα των πρωταγωνιστών, εξ ου και τα σχετικά γκαγκς που προκύπτουν από αυτά, που είναι όλα όμως στην καρδιά τους ίδια το ένα με το άλλο. Φερ' ειπείν, εδώ οι επίδοξοι μνηστήρες είναι μυστικοί πράκτορες. Αυτό είναι αφορμή για να μας συνοδεύσει το ρομάντζο ο McG με πολλές πολλές χαβαλεδιάρικες εκρήξεις και σκηνές δράσης από εκείνες που τόσο καλά ξέρει να σκηνοθετεί από την εποχή των ταινιών "Charlie's Angels". α, και για να δείξει στα κορίτσια τους κοιλιακούς του Chris Pine. Μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα, το "This Means War" είναι ακριβώς ίδιο με ότι σχετικό ταινιάκι του σωρού έχεις δει μέχρι τώρα. 

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχει και τις αρετές του. Οι σκηνές δράσης είναι εξαιρετικές, κάποιες ερμηνείες είναι πολύ κεφάτες, κάποιες (λίγες) σκηνές είναι πραγματικά σπιρτόζικες και σπαρταριστές και η Chris Witherspoon εξακολουθεί να βγάζει ένα πολύ καλοδεχούμενο δροσερό, κοριτσίστικο sexy "κάτι". Όμως, το βεβιασμένο τέλος, η σωρεία κλισέ (σε σημείο που ξέρεις ανά πάσα στιγμή ακριβώς το τι θα δεις) και κάποιες αμφίβολες σεναριακές επιλογές (φερ' ειπείν, οι άντρες παρουσιάζονται σαν όρθια βόδια που παλεύουν για το ποιός θα πρωτοκερδίσει την καρδιά ενός κοριτσιού που ασύστολα και δίχως καμιά αναστολή βγαίνει ταυτόχρονα και με τους δυο) δεν επιτρέπουν στο "This Means War" να ξεχωρίσει από το σωρό. 

Πόσα πιάνει; 3 / 5

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

αυτό το βαρέθηκα το εργάκι στην ωρα.. το περιμενα με περισσοτερες πλακες μεταξυ των 2