Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Chronicle (Το Χρονικό)

Μάστορας : Josh Trank
Παίχτες : Dane DeHaanAlex Russell & Michael B. Jordan
Με δυο λογάκια : 
Δυο συμμαθητές έρχονται σε επαφή με έναν μετεωρίτη και αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Η προσπάθεια να τις διαχειριστούν σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση που υφίστανται, θα οδηγήσει σύντομα σε δραματικές καταστάσεις...


Αναλυτικότερα
Ξέρω τι εντύπωση σου δημιουργείται διαβάζοντας τις αράδες της περίληψης και ξέρω τι περιμένεις τώρα να δεις. ε, λοιπόν ξέχνα το, γιατί δεν παίζει με την καμία. Το "Chronicle" ξεκινάει από τη δημιουργική βάση των ταινιών και comics με υπερήρωες αλλά από εκεί και πέρα αλλάζει τα φώτα στην κλασική αφήγηση των ιστοριών τέτοιου τύπου, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον τόνο του ρεαλισμού αλλά και του δράματος. Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα καλό και το νιώθεις απροσδόκητα "ταιριαστό". Ουσιαστικά, δίνει μια πρώτης τάξεως απάντηση σε ένα ερώτημα τύπου "what if..." δηλαδή πώς θα ήταν αν έστω κάποια πράγματα που βλέπουμε και διαβάζουμε στις αντίστοιχες ταινίες και comics ήταν αληθινά. 

Με καλές ερμηνείες, σκηνοθεσία και φωτογραφία, ποιοτικούς διαλόγους και ευφυή χρήση των εφέ υπολογιστή, το "Chronicle" ξαναβαπτίζει όλα τα παραδοσιακά κλισέ του είδους, δίνοντάς τους ένα άκρως επιδέξιο, ριζικό (όσο και αναγκαίο!) lifting. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία που ξεχωρίζει, εντυπωσιάζει, καθηλώνει και θα τη θυμάσαι για αρκετό καιρό αφότου πέσουν τα credit του τέλους. εξαιρετική δουλειά. Μοναδικό τρόπον τινά μειονέκτημα, είναι να ξενίσει ένα κοινό που περιμένει να δει κάτι τελείως διαφορετικό από  αυτό που τελικά λαμβάνει. 

Πόσα Πιάνει; 4 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: