Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Dream House (Το Σπίτι των Ονείρων)

Μάστορας : Jim Sheridan
Παίχτες : Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts
Με δυο λογάκια : 
Μια οικογένεια μετά από πολλούς κόπους αποκτάει το σπίτι που πάντα ονειρευόταν. Αφότου μετακομίζουν σε αυτό, μαθαίνουν ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του βρήκαν φρικτό θάνατο. Σύντομα, παράξενα και ανησυχητικά συμβάντα κάνουν την εμφάνισή τους... 


Αναλυτικότερα
Τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν, τους προσέξατε; Δηλαδή, ουάου! Παρόλα αυτά, είναι κρίμα γιατί το "Dream House" είναι πρώτα και πάνω από όλα μια τεράστια σπατάλη ταλέντου. Δεν είναι μόνο ότι παίρνουν 3 ηθοποιούς και τους βάζουν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα συμπαθητικό μεν, δευτέρας διαλογής δε θριλεράκι σαν χιλιάδες άλλα παρόμοια, είναι και το ότι η λατρεμένη μου Naomi Watts πρακτικά δεν συμμετέχει καθόλου στην ταινία. Ο ρόλος της είναι τόσο μικρός, μη  αναπτυγμένος και άνευ σημασίας στην πλοκή που φαντάζομαι ότι την βάλανε μονάχα για κράχτη που θα προσελκύσει θεατές για την ταινία. 

Ξεκαθαρίζω. Το "Dream House" δεν είναι κακή ταινία. Αλλά είναι τετριμμένη, ξεκινάει αδύναμα, στο μέσο της χάνει τη μπάλα - η μεγάλη ανατροπή της ταινίας γίνεται με τόσο απότομο και αδέξιο τρόπο που φτάνεις σε σημείο να μην καταλαβαίνεις καλά καλά τι είναι αλήθεια και τι όχι από όλα όσα βλέπεις και βασικά ξενερώνεις επειδή σου ακυρώνει ότι έβλεπες τόση ώρα. Στο τέλος της σώζεται κάπως το πράμα και καταφέρνει μάλιστα να δώσει και μια συναισθηματική κορύφωση στον πολύπαθο χαρακτήρα του πατέρα. Όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει και οφείλεται πρώτα από όλα στο κακογραμμένο σενάριο και δευτερευόντως στην άνευρη σκηνοθεσία. Και είναι κρίμα, γιατί το "Dream House" πραγματικά είχε τη στόφα και τα μέσα για να γίνει μια πολύ καλή και ξεχωριστή ταινία. Ως έχει, είναι συμπαθητικό, δε λέω, αλλά μπορώ να σου συστήσω δεκάδες άλλα ισάξια και καλύτερα φετινά και περσινά αντίστοιχα εργάκια. 

Πόσα Πιάνει : 3 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: