Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Review - Zombie Strippers !!!


Το λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που πραγματεύεται ταυτόχρονα με 2 από τα πιο σημαντικά θέματα στη ζωή ενός άντρα... Ζόμπι και Στριπτιτζούδες! Και μοστράροντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τη θεά Jenna Jameson και σε ρόλο έκπληξη τον πολύ Robert Englund (τον τύπο που φορούσε ξυράφια στα χέρια και έσφαζε Αμερικανάκια στη σειρά ταινιών Nightmare on Elm Street) Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας άντρας? Ε? Η απάντηση εν ολίγοις είναι τίποτα, ειδικά άμα μιλάμε για καφροπροβολή με τους κολλητους με πίτσες και μπυρόνια.
Κατ' αρχήν η υπόθεση τα σπάει - διανύουμε την 4η τετραετία της συγκυβέρνησης Μπους με το κολλητάρι του Αρνολντ Σβαρτσενέγγερ. Η Αμερική έχει κυρήξει πόλεμο στις περισσότερες χώρες του κόσμου γιατί ως γνωστόν ο πόλεμος είναι ο τρόπος του Θεού να μάθει τους Αμερικάνους Γεωγραφία. Σαν απώτερη συνέπεια, υπάρχει σοβαρή έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού και οι Αμερικάνοι επιστήμονες έβαλαν μπρος τρελό σχέδιο για να την αντιμετωπίσουν. Τι? Έναν ιό που αναβιώνει τα σώματα των νεκρών και ενισχύει τις πολεμικές τους ικανότητες μετατρέποντάς τους σε σούπερ-στρατιώτες. Φυσικά, ο ιός διαφέυγει από την καραντίνα των επιστημόνων και όλα γίνονται κώλος. Ρίξε στο μίξερ μια γκαβή στρατόκαβλη ομάδα American Soldiers που διοικείται από μια γκόμενα που μοιάζει στη Μπεζαντάκου και ένα παράνομο Strip Club με απίστευτες στριπτιτζούδες όπου γίνεται το outbreak. Θέλετε και άλλα?
α) Tits & Ass. Πάρε κόσμε να'χεις. Μας σερβίρονται στην οθόνη δεκάδες θεσπέσια ζευγάρια βυζιά, μπουτάρες, κωλάρες και 2 φορές σκάει μύτη το αυθάδικο ξυρισμένο γατάκι της θεάς Jenna. Οι στριπτιτζούδες είναι απίστευτα πλάσματα, η μια πιο καλή από την άλλη. Γαμώ το κέρατό μου, είχα σηκωμάρες σε ολόκληρη την πρώτη ώρα της ταινίας! Το μόνο που λείπει για να δέσει το γλυκό είναι μια εκπρόσωπος της μαύρης φυλής, κατά προτίμηση τύπου Τσίλα. Καλά, τότε θα μιλούσαμε για υπερπαραγωγή επικών διαστάσεων και οσκαρικών φιλοδοξιών. Πάμε παρακάτω.
β) Σενάριο - παραδόξως, αρκετά καλό και με κάποιους ψευτο-φιλοσοφικούς προβληματισμούς και φιλολογικά τσιτάτα που σκάνε τελείως στο άξαφνο και είναι μια αρκετά ευχάριστη πρωτοτυπία. Στα συν η τρελή σάτυρα - βάλτε την εισαγωγή στο slow motion και διαβάστε το crawl που περνάει στο πάνω μέρος της οθόνης κατά τη διάρκεια του πλασματικού δελτίου ειδήσεων και θα κατουρηθείτε στα γέλια. Κάποιες πολύ καλές ατάκες. Η σκηνη του Μεξικανού καθαριστή με το γάιδαρο (!!!)
γ) Soundtrack - σπέρνει. Αν έπαιζε και Manowar τουλάχιστον σε κάποιες σκηνές στριπτήζ, όλοι οι κάφροι θα παραμιλούσαμε τώρα.
Στα αρνητικά τώρα.
α) Κακές, κάκιστες ερμηνείες με μοναδική εξαίρεση τη Jenna και το Robert Englund. Ειδικά ο δεύτερος στον σχεδόν cartoon ρόλο του αδίστακτα άπληστου, ανεύθυνου μικροβιοφοβικού ιδιοκτήτη του στριπτιτζάδικου, είναι απολαυστικός. Αλλά όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας, ερμηνευτικά πιάνουν πάτο. Όχι ότι μας νοίαζει σε μια ταινία τέτοιου τύπου αλλά λέμε τώρα...
β) Το ψωμοτύρι μιας ζομποταινίας είναι οι σκηνές Gore και εδώ κινούνται σε μέτριο προς αδιάφορο επίπεδο, το οποίο ευτυχώς βελτιώνεται όσο προχωράει η ταινία στο τέλος της.
γ) Σκηνοθεσία. Κακή, βιαστική, πρόχειρη. Οι σκηνές δράσης μοιάζουν με κακοστημένη σχολική παράσταση. Ένα θα πω - θυμίζουν Uwe Boll !!! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Α, και τα CGI κάνουν μπαμ από μακριά. Άσχημο.
δ) Το τελευταίο 15λεπτο της ταινίας είναι βιαστικό, απότομο. Υποθέτω, λόγω κακού editing.

Εναλλακτικός Τίτλος - δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερος και αντιπροσωπευτικότερος από αυτόν που ήδη έχει
Είδος Ταινίας - Δες τίτλο
Μαχαλάς - πού αλλού?
Πότε? - 2008
Πόσο? - όσο πρέπει
Μάστορας - Μπόμπ
Παίχτες - Jenna, Robert, και όλοι οι άλλοι δεν υπάρχουν
Βαθμολογία - για καφροπροβολή με το σωστό κόσμο, 4/5 σιλικονάτα πεπόνια. Αλλιώς άστο καλύτερα

2 σχόλια:

Nick 'Volrath' είπε...

H tainia einai EPOS!!!
Ti ithopoiia re? DE XREIAZONTAI ITHOPOIOYS OI TAINIES AYTES!!! ETSI! KAMENES! EPOS! ZOMBIAAAAA!

Seth είπε...

... πάντως, όταν ο volrath / morning star παίρνει τα φάρμακά του είναι λιγάκι καλύτερος! Αλήθεια!