Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Deadfall


Μάστορας : Stefan Ruzowitzky
Παίχτες : Eric Bana, Olivia WildeCharlie Hunnam
Με δυο λογάκια :
Τα αδέρφια Addison και Liza προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις αρχές, έχοντας διαπράξει μια επιτυχημένη ληστεία. Μέσα στην χιονοθύελλα, παθαίνουν ένα τροχαίο ατύχημα και θα αναγκαστούν να χωριστούν. Ο καθένας τους, θα βρει τον δικό του τρόπο να επιβιώσει και όταν οι δρόμοι τους ξανασυναντηθούν, θα έχουν μεταμορφωθεί σε πολύ διαφορετικούς ανθρώπους…



Αναλυτικότερα :
Εντάξει, αυτή είναι μια παράξενη, όσο και πολύ άνιση ταινία. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς το πρώτο μισό της ταινίας, τον αγώνα του καθενός να επιβιώσει σε έναν φονικό χιονιά, όπως και την σχέση των δυο αδερφών που φαντάζει ύποπτα «στενή» (spoiler : είναι!) ακόμη και στο μέσο της ταινίας, που πραγματεύεται την πορεία του καθενός, τους τρόπους που βρίσκει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που ανακύπτουν και τις αφορμές μέσω των οποίων βγαίνουν τα δυνατά όσο και τα σκάρτα στοιχεία του χαρακτήρα του καθενός.

ωραία ερμηνεία από τον Eric Bana (εντάξει, τι άλλο περίμενες;) όπως και αποκαλυπτικά καλή είναι η Olivia Wilde. Καυτή, πανούργα, μέσα της τρωτή και ανυπεράσπιστη και ενίοτε ανησυχητικά εκκεντρική. Και βασικά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν δεν πάσχει σε κάτι το Deadfall, είναι οι ερμηνείες, ακόμη και στους «μικρούς» ρόλους.

Εκεί που πάσχει, είναι στο τελευταίο και μακράν χειρότερο κομμάτι της ταινίας. Το οικογενειακό τραπέζι στο οποίο συναντιούνται όλοι οι χαρακτήρες, φαντάζει τελείως επιβεβλημένο από το σενάριο, χωρίς πραγματικά να είναι. Σε σημείο που νομίζεις ότι ανήκει σε κάποια διαφορετική ταινία που τυγχάνει να έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σε αυτό δεν βοηθάνε οι υπερβολικές όσο και άσχετες με ότι έχεις δει μέχρι τώρα αντιδράσεις των χαρακτήρων, όπως και το κακό φινάλε, που μέχρι να έρθει, έχει περάσει μια αιωνιότητα και μια μέρα.

Ρεζουμέ :
Μια πολύ παράξενη ταινία, που ξεκινάει δυνατά, συνεχίζει με ενδιαφέρον και ξενερώνει στο τέλος. Βέβαια, μέχρι τότε, έχεις απολαύσει ένα αξιοπρεπέστατο θρίλερ χαρακτήρων, οπότε, φαντάζομαι, δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό σε τελική ανάλυση…

Πόσα πιάνει; / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: