Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Cockneys vs Zombies


Μάστορας : Matthias Hoene
Παίχτες : Lee Asquith-Coe, Georgia King & Michelle Ryan
Με δυο λογάκια :
Μια ομάδα μικροαπατεώνες αποφασίζουν να ληστέψουν μια τράπεζα με σκοπό να προστατέψουν το… γηροκομείο όπου έχουν τον αγαπημένο τους παππού και το οποίο πάει… σούμπητο για κλείσιμο λόγω χρεών. Το πρόβλημά τους είναι ότι πέφτουν σε μια… μαζική έγερση των ζωντανών νεκρών…Αναλυτικότερα :
Εντάξει, από το trailer και μόνο βασικά από τον τίτλο και μόνο! Καταλαβαίνεις τι θα δεις εδώ. Ακόμη ειδικότερα, το Cockneys vs Zombies προσπαθεί να γίνει το Shaun of the Dead του 2012. και σαφέστατα ποντάρει στην σωστή κατεύθυνση. Έχει μπόλικη βρετανίλα, αστείες στιγμές, καγκουριά όπως μόνο οι Άγγλοι τη βγάζουν και γενναιόδωρες σπλάττερ σκηνές. Και ομολογουμένως, στην αρχή καταφέρνει να προκαταβάλλει θετικά τον θεατή που αρέσκεται σε τέτοιου είδους θεάματα.

Όμως, το πράμα ξεφουσκώνει γρήγορα και με αδέξιο τρόπο. Και τελικά καταλήγεις να βλέπεις επί μιάμιση ώρα κάτι κάγκουρες να τρέχουν από  τα ζόμπι. Και μέχρι το τέλος του, έχει γίνει πλέον σαφέστατα ένα βαρετό και ξενέρωτο θέαμα. Θέλει πολύ περισσότερο από μερικές cool φάτσες και ατάκες για να βγάλεις κάτι καλό από ένα βασικά νεκρό κινηματογραφικό είδος (των zombie movies) που επιπλέον επλήγη ακόμη περισσότερο με αμέτρητες σάτυρες αρπαχτές σαν και αυτήν. Δυστυχώς, ταινίες σαν τα "Tucker and Dale vs Evil" ή φυσικά το "Shaun of the Dead" δεν είναι τελικά καθόλου τυχαίο που είναι τόσες λίγες. Θέλει κάτι πολύ περισσότερο από πορδές για να βάψεις αβγά.

Ρεζουμέ :
Αν δεν έχεις βαρεθεί πια από το επαναλαμβανόμενο θέαμα, αυτό το συμπαθές «μια απ’ τα ίδια» μπορεί ίσως να σε διασκεδάσει για μιάμιση ώρα

Πόσα πιάνει; 2¾  / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: