Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Best Movies of 2011 (part 2)

Devil


To καλύτερο ίσως θρίλερ της χρονιάς έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά, από τη μικρή ανεξάρτητη εταιρία του κυρίου Shyamalan. Υποχθόνιο, γεμάτο ανατροπές, "παλιομοδίτικο" suspense και αληθινά διαβολικό, θα καταφέρει να σας ζορίσει κανονικά πριν καταφέρετε να πέσετε για ύπνο αφότου το δείτε.

Black Death


Μαύρος θάνατος και κατάμαυρος! Η πιο ζοφερά ατμοσφαιρική ταινία της χρονιάς είναι ένα μικρό έπος που λαμβάνει χώρα τον Μεσαίωνα, τον οποίο και αποτυπώνει με τα μελανότερα χρώματα. Στο στοιχείο του εδώ – και φυσικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο – ο “Boromir” Sean Bean.


The American


Μελαγχολικό και μινιμαλιστικό στους διαλόγους του, το «The American» είναι μια μεστή, «ποιοτική» ταινία δράσης τελείως διαφορετική από ότι ίσως θα περίμενες. Έχει έναν όπως πάντα ποιοτικό George Clooney σε ένα από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Και μας συστήνει σε μια από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, την εκρηκτική Violante Placido. Θέλετε κι άλλα;

Piranha 3D


Πάμε για γούστα τώρα! Το «Piranha» είναι πιο καλοφτιαγμένο, μερακλίδικο, μοντέρνο, sexy, επαίσχυντο και αναιδέστατο λουτρό αίματος που είδες ποτέ! Καλοκαιρινές υπέροχες τοποθεσίες, πανέμορφες γυναίκες σε μικροσκοπικά μπικίνι – και ενίοτε χωρίς αυτά! – τόνοι gore και splatter-ιάς, χαβαλές, ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα παρτυ! Μιλάμε ότι ζωντανεύει το ομορφότερο και πιο κάφρικο εφηβικό καλοκαίρι που έζησες ποτέ! Μια από τις πιο λαχταριστά ένοχες κινηματογραφικές απολαύσεις όλων των εποχών!


Conan


Σαφέστατα δεν είναι η μεγαλύτερη sword & sorcery ταινία όλων των εποχών. Αλλά κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να πετύχει με ένα σμπάρο 3 τριγόνια : α) να βρει έναν άξιο συνεχιστή σε έναν ιστορικό ρόλο. Ο Jason Momoa ήταν κατά γενική ομολογία καταπληκτικός στο ρόλο του. β) αναβίωσε το ενδιαφέρον για ένα είδος ταινιών που (με την εξαίρεση της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών») θεωρείται πιο τελειωμένο και από τους δεινόσαυρους εδώ και 25 περίπου χρόνια. γ) κατάφερε μα μεταφέρει επάξια, με πιστότητα και σεβασμό το πνεύμα των ιστοριών του μεγάλου δημιουργού, R.E.Howard – και όποιος διαφωνεί εδώ, απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ διαβάσει Robert Howard! Δηλαδή, τόσα πολλά και απίθανα δεν θα τα κατάφερνε ταυτόχρονα ούτε και ο Chuck Norris! Όλα αυτά θέτουν βάσεις γερές για μια ένδοξη συνέχεια. Ο κάθε οπαδός, believer και defender ξέρει ότι πρέπει να είναι παραπάνω από ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Και όσοι ακόμα γκρινιάζουν, να πάνε να παντρευτούν επειγόντως γιατί προφανώς… γεροντοκοριάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: