Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The Lost Tribe


Μάστορας : Roel Reiné
Παίχτες : Emily Foxler, Nick Mennell and Marc Bacher
Με δυο λογάκια :
Πέντε φίλοι που ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό ναυαγούν σε ένα άγνωστο νησί, αφότου σώσουν έναν άλλο μυστηριώδη... ναυαγό, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση με το που σώζεται παρεκκλίνει την πορεία του σκάφους τους προκειμένου να πέσουν στα βράχια και στο αλμυρό νερό. Κάνε φίλους να δεις καλό που λένε... εκεί, ανακαλύπτουν σκηνικά μεγάλης σφαγής και δυστυχίας. Απ'ότι φαίνεται, το νησί αποτελούσε σημείο μελέτης μιας ομάδας αρχαιολόγων, σχετικά με τους μυστηριώδεις κατοίκους του θρυλείται ότι πρόκειται για τον χαμένο κρίκο της εξέλιξης του ανθρώπου. Αλλά αυτό το μυστικό δεν αρέσει στο Βατικανό, που ακούει Δαρβίνο και βγάζει τη λύσσα την κακιά, οπότε στέλνει τον... εκτελεστή του (!!!) για να βγάλει την άκρια. Αρχαιολόγοι, εκτελεστές του Βατικανού, ναυαγοί αλλά και οι ανθρωποφάγοι κρο-μανιόν που ΑΚΟΜΑ ζουν, θα συγκρουστούν μεταξύ τους και κάπου εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Αναλυτικότερα :
Η μαλακία της υπόθεσης ξέρεις ποιά είναι; Ότι κάποια από τα concept του “Lost Tribe” χωρίς πλάκα, θα δούλευαν καλά, αν είχαν την τύχη να λάβουν μεταχείρισης από πιο έμπειρα χέρια. Αλλά όπως έχει τώρα, το αποτέλεσμα δε λέει. Βασικά, είναι μια φτωχική κόπια του πρώτου “Predator” - οι πρωτόγονοι μοιάζουν ύποπτα στον περιβόητο εξωγήινο – με ολίγη από “Lost”, και γαρνιρισμένο με εφηβικά τύπου cool και αντιδραστικά κλισεδάκια, και όπου στο τελευταίο – και καλύτερο – μέρος του, θυμίζει αυτές τις παλιές exploitation σκουπιδοταινίες του '70 με τίτλους όπως “Σαρίνα, η Πριγκίπισσα των Κανίβαλων” (by the way, αυτός ο γαμάτος τίτλος είναι δικιάς μου επινόησης, αλλά τέλωσπάντων το νόημα το πιάνετε...)

Και πάλι, με δεδομένα τα γούστα και τα χούγια μου, όλος αυτός ο αχταρμάς δεν συνεπάγεται απαραίτητα κάτι κακό! Όμως η ισχνή, ισχνότατη ιστορία του, η ανύπαρκτη πλοκή, η εν ψυχρώ δολοφονία όλων των επιμέρους concept του, καθώς και η ερασιτεχνική εκτέλεση αυτών (όσο προλαβαίνουν δηλαδή να “επιβιώσουν” πριν τις φάει η μαρμάγκα) οι παιδικές ερμηνείες και τα γελοία κλισέ δεν βοηθούν καθόλου το "The Lost Tribe" το οποίο παρεπιπτόντως αποτελεί remake του επίσης κακού "The Forgotten Ones" (γιατί μπήκαν στον κόπο άραγε;) Μοναδικό κάπως αξιόλογο σημείο του, η όμορφη και αρκούντως sexy Brianna Brown που όμως το ταλέντο και η εντυπωσιακή θωριά της παραμένουν τραγικά ανεκμετάλλευτα και θάβονται σε μια χωματερή μετριότητας, ανίας και προχειρότητας.

Πόσα πιάνει; 2 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: