Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Halloween Resurrection (2002)


Μάστορας : Rick Rosenthal
Παίχτες : Jamie Lee Curtis, Brad Loree, Busta Rhymes 
Με δυο λογάκια :
Η αντιπαλότητα του Michael Myers με την αδερφή του Laurie Strode, φτάνει στο τραγικό της φινάλε... όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Το διαδικτυακό ριάλιτι DangerTainment, σκοπεύει να εξερευνήσει το σπίτι του περιβόητου δολοφόνου χρησιμοποιώντας 6 έφηβους διαγωνιζόμενους που θα κλειδωθούν στο σπίτι για να ανακαλύψουν τα μυστικά του... χωρίς να ξέρουν ότι στο σπίτι ζει ακόμη ο Michael Myers!



Αναλυτικότερα :
Με κάποιες ταινίες απλά καταλαβαίνεις από την αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά. Πχ όταν αμέσως μετά τον τίτλο Halloween φιγουράρει στην οθόνη πρώτο και καλύτερο το όνομα του... Busta Rhumes και αμέσως μετά της Tyra Banks. Πρώτη αντίδραση : “...τι στον πούτσο...” δεύτερη και ωριμότερη αντίδραση : ένα βαθύτατο “...ωχχχχ...” που έφτασε μέχρι την ψυχή του συντάκτη! (ναι ρε εγώ είμαι αυτός, παίζει πρόβλημα;) Τι να πει κανείς... πρώτον, σε περίπτωση που χάσατε το μέτρημα, αυτή είναι η ΟΓΔΟΗ ταινία Halloween. Δεύτερον, για να βάζουμε τα πράματα στη θέση τους : όσο αρπαχτή τελικά (και παρά τα φαινόμενα) ΔΕΝ ήταν το H20, τόσο περισσότερο και στην νιοστή είναι τούτο εδώ. Έχε χάρη που η προηγούμενη ταινία πήγε μάλλον ανέλπιστα καλά (βλ και προηγούμενο review) οι παραγωγοί μάσησαν τα λόγια τους και η αναπόφευκτη συνέχεια, ήταν ήδη καθ'οδόν... Τρίτον, εδώ τελειώνει το αφιέρωμα της Καμαριέρας στη σειρά Halloween και πιστεύω ότι σας έχω καλύψει πλήρως!

Τέσσερα χρόνια μετά, αποκαλύπτεται ότι ο Michael Myers τελικά ακόμη ζει. Μόλις μέσα στα πρώτα 10 λεπτά της ταινίας (θα το πω και πιστεύω ότι δεν είναι spoiler γατί βασικά έτσι αρχίζει η ταινία) βρίσκει και σκοτώνει (επιτέλους;) την αδερφή του Laurie, που για τελευταία φορά την υποδύεται η Jamie Lee Curtis. Κάπου εκεί η ιστορία χάνεται στο πουθενά, για να επιστρέψουμε κάποια στιγμή μετά στο σπίτι του δολοφόνου, από όπου άρχισαν όλα. Εκεί εισβάλλει ένα συνεργείο διαδυκτιακής ριάλιτι εκπομπής με σκοπό… να εξερευνήσει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την μετατροπή ενός παιδιού σε έναν από τους πιο περιβόητους δολοφόνους της Αμερικής. Φυσικά, το όλο εγχείρημα είναι αρπαχτή του κερατά – και μάλιστα τρομάρα τους, ήθελαν μέσα από το σενάριο και να την πουν στην κηβδιλότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της showbiz γενικότερα… ενώ εδώ κάνουν τα ίδια και χειρότερα!

Από πού να πρωτοξεκινήσεις… ανύπαρκτο σενάριο, ελεεινές ερμηνείες, φτωχή παραγωγή με ανύπαρκτα και άθλια σκηνικά. Ελεεινή σκηνοθεσία και άχρωμη φωτογραφία όπου τα μισά πλάνα αντικαθίστανται από κάκιστες εικόνες ΠΟΛΥ χαμηλής ανάλυσης από τις webcams που φορούν οι διαγωνιζόμενοι. Βασικά, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να ασχοληθείς με αυτή την ταινία, πλην… για να έχεις να λες ότι τις έχεις δει όλες! Είναι μακράν (μαζί με το δεύτερο Halloween του Rob Zombie) οι χειρότερες ταινίες της σειράς. Και παρά τις λίγες καλές του ιδέες (ο θάνατος της Laurie, το γεγονός ότι ο Myers ακόμη ζει στο υπόγειο του σπιτιού του) η εκτέλεσή τους είναι κάκιστη και χάνεται σε έναν ωκεανό προχειρότητας και χαζομάρας.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Κι όμως, ο μάστορας που μας έδωσε αυτή τη μπούρδα, είναι ο ίδιος Rick Rosenthal που έφτιαξε το πολύ καλό Η Νύχτα με τις Μάσκες No 2 – πριν 21 χρόνια... 

Ο χαρακτήρας της Laurie Strode παίζει μόλις για 15 στην αρχή της ταινίας και παίζει να έχει… 11 ατάκες όλες κι όλες. Φημολογείται ότι η Jamie Lee Curtis υποχρεώθηκε να παίξει σε αυτό το σίκουελ λόγω της επιτυχίας του προηγούμενου και βασικά μόνο και μόνο για να σιγουρευτεί ότι ο χαρακτήρας της, Laurie Strode (ή έστω η ίδια!) δεν θα ξαναπαρουσιαζόταν σε κανένα άλλο sequel. 

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν γυρισμένα πολλαπλά φινάλε που είχαν σκοπό οι παραγωγοί να δείξουν κι από ένα διαφορετικό, ανάλογα με το που θα προβαλλόταν η ταινία. Το σχέδιο τελικά δεν προχώρησε και τα πολλαπλά φινάλε σώζονται στο DVD και φυσικά στο Internet. 


οι παραγωγοί, μετά από αυτή την ταινία, είχαν σκοπό να γυρίζουν κάθε χρόνο και από μια ταινία Halloween που βασικά θα είχε να κάνει με διάφορες απόψεις των δημιουργών σχετικά με την γιορτή, πάνω κάτω όπως είχαν ξεκινήσει να κάνουν και στην εποχή του Halloween III. Όμως οι έρευνες αγοράς έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ενδιέφερε τον κόσμο που ακόμη συσχέτιζε το franchise με τον Michael Myers. Έτσι, μετά την αποτυχία της ταινίας, το όνομα Halloween πέρασε στα αζήτητα, για να το «αναστήσει» ξανά ο Rob Zombie, κάμποσα χρόνια μετά. Αυτή είναι και η τελευταία ταινία από τις “παλιές” Halloween.


Πόσα πιάνει; 1,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: