Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Dungeons & Dragons : The Book of Vile Darkness


Μάστορας : Gerry Lively
Παίχτες : Meagan GoodAnthony HowellJames Rawlings
Με δυο λογάκια :
Χιλιάδες χρόνια πριν, ένας δαιμονικός μάγος φτάνοντας στο τέλος της ζωής του μεταμορφώθηκε από τους θεούς του σκότους στο Book of Vile Darkness, ένα βιβλίο ακατανόμαστων διαβολικών γνώσεων που σκόρπαγε την τρέλα και το μαρτύριο όπου κατέληγε. Οι υπερασπιστές του καλού καταδίωξαν το βιβλίο για αυτό και οι υποστηρικτές του σκότους το διέλυσαν και έκρυψαν τα κομμάτια του σε διάφορες μυστικές τοποθεσίες του βασιλείου του Karkoth. Ένας νεαρός ιππότης, ο τελευταίος επιζών των Knights of the New Sun ορκίζεται να εκδικηθεί για το χαμό του ιπποτικού τάγματος και να σώσει τον πατέρα του από τα χέρια των απαγωγέων. Ενώνει τις δυνάμεις του με μια ομάδα κακόβουλων τυχοδιωκτών που έχουν βαλθεί να ανακαλύψουν και να επανενώσουν το βιβλίο. Υποκρινόμενος ότι είναι ένας από αυτούς, η πίστη και η ηθική του θα υποστούν σκληρές δοκιμασίες...


Αναλυτικότερα :
Και μόνο από τον πρόλογο καταλαβαίνει κανείς ότι επιτέλους κάποιος είπε να πάρει το όνομα Dungeons & Dragons λιγάκι πιο σοβαρά. Βέβαια, λόγω καταραμένης φτώχειας, το The Book of Vile Darkness είναι σαφέστατα τηλεταινία του κερατά. Όμως, παρά τις υλικές ελλείψεις του είναι σαφώς ανώτερο και έχει πολλή περισσότερη μαγκιά και ψυχή και από το ανεκδιήγητο πρώτο “χολυγουντιανό” Dungeons & Dragons, όσο και από το μέτριο δεύτερο "Dungeons & Dragons : Wrath of the Dragon God". Και αν μη τι άλλο, είναι πολύ πολύ πρωτότυπο. Πράμα που στο δικό μου βιβλίο είναι πολύ σημαντικός παράγων.

Κατ' αρχήν, για όσους δεν ξέρουν. Το Book of Vile Darkness είναι από τα πιο παλιά, θρυλικά και αγαπημένα μαγικά αντικείμενα του Dungeons & Dragons καθόλη την μακριά ιστορία του. Βασικά είναι κάτι ανάλογο του “Νεκρονομικόν” αλλά για το παιχνίδι. Επιπλέον, έχει εκδοθεί σαν βοήθημα παικτών σε τουλάχιστον 2 εκδόσεις του παιχνιδιού. Κοινώς, είναι ένας μικρός θρύλος για τους φίλους του είδους, με την δικιά του ιστορία. Για να μιλήσω με Dungeons & Dragons όρους λοιπόν, το σενάριο εδώ είναι ένα evil campaign όπου ένα evil party προσπαθεί να βρει και να “αναστήσει” το βιβλίο. Μια μοχθηρή όσο και σέξυ sorceress, ένας vermin lord (ΘΕΟΣ!!!), ένας πολεμιστής goliath, ένας assassin και στη μέση τους ένας κακομοίρης Paladin που θα υπομείνει τα πάνδεινα για να βρει τον πατέρα του, αλλά και για να διατηρήσει την ταυτότητα και την πίστη του μυστική.

Σαν μποναμάς σε όλους τους φίλους του παιχνιδιού, υπάρχουν και άλλα πολλά ορόσημα του Dungeons & Dragons σε μικρές cameo εμφανίσεις. Ένα σπαθί vorpal, η κλασική bag of holding, το ιερό σύμβολο του Pelor και πολλά πολλά άλλα. Ωραία (για τηλεταινία, έτσι;) ειδικά εφέ, με ξόρκια που πάρθηκαν κατευθείαν από τις σελίδες του αληθινού accessory Book of Vile Darkness. Αίσθηση ότι παρακολουθείς ένα δραματικοποιημένο D&D gaming session. Μικρά ονόματα που όμως δίνουν καλούτσικες (για τηλεταινία) ερμηνείες (καλύτερος όλων ο Vermin Lord,. Χειρότερος όλων ο πρωταγωνιστής) Παραδόξως, απουσία τεράτων (πλην ενός πλάσματος που θύμιζε αλλά μάλλον δεν ήταν ακριβώς κόκκινος δράκος) Και καλύτερο όλων, ένα πρωτότυπο σενάριο (που δυστυχώς ήθελε πολύ περισσότερο δούλεμα και συμμάζεμα για να λάμψει) με έμφαση στις ηθικές επιλογές του πολύπαθου ήρωα. Λίγο πιο συμμαζεμένα να ήταν τα πράματα, λίγο καλύτερα κάποια make up effects (o Goliath είναι κωμικός) λίγο το αδύναμο φινάλε και θα είχαμε ένα μικρό διαμάντι. Όμως, όπως και να έχει, είναι απόλυτα cult και must see για όλους τους DnDάδες τουλάχιστον.

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Πλούσιες και πρωτάκουστες σκηνές βίας αλλά και σεξουαλικού περιεχομένου σε DnD πράγμα γενικώς! Βυζάκια πολλά και μια πανέμορφη μάγισσα που πού θα που πάει, θα την ξετρυπώσω σε κάποια πιο ξεκωλέ πόζα και θα σας την παραδώσω και ως Mistress of the Week. Τουλάχιστον.

Πόσα πιάνει; για τους φίλους του παιχνιδιού 3,5 / 5. για όλους τους υπόλοιπους 2,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: