Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Classics : The Producers


Μάστορας : Susan Stroman
Παίχτες : Nathan Lane, Matthew Broderick & Uma Thurman


Με δυό λογάκια :
Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway ανακαλύπτει με τη βοήθεια του λογιστή του ότι υπάρχει ένα "παραθυράκι" στο νόμο που ουσιαστικά τους επιτρέπει να βγάλουν ένα τεράστιο κέρδος, ανεβάζοντας μια παράσταση που θα αποδειχτεί τραγική αποτυχία. Ξεκινάνε λοιπόν για να βρουν τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να φτιάξουν τον χειρότερο θίασο όλων των εποχών...

Αναλυτικότερα :
To 1967 o Mel Brooks έγραψε και σκηνοθέτησε το αυθεντικό "The Producers". Ήταν ένα ξεκαρδιστικό μιούζικαλ που σατίριζε τον κόσμο της showbiz, σημείωσε άμεσα τεράστια επιτυχία, ανέβηκε (και συνεχίζει μέχρι σήμερα να ανεβαίνει) αμέτρητες στο Broadway και εν ολίγοις θεωρείται κλασικό. Το συγκεκριμένο ταινιάκι είναι η πιο πρόσφατη απόδοσή του θεατρικού στην μεγάλη οθόνη και βγήκε το 1995... και βασικά πρόκειται για μια απόλυτα απολαυστική κωμωδία! Μιλάμε και τι δεν θα δουν τα ματάκια σου!!! Νεοναζί... περιστέρια, λαλημένες, υστερικές πολύχρωμες αδερφές που χορεύουν conga, ξανθιές σεξοβόμβες, λαμόγια, αρπαχτές, σεξομανείς φραγκάτες γριές, ηθοποιοί με ειδικές... ανάγκες, έναν Χίτλερ τελείως διαφορετικό από όλους τους άλλους, και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή για ένα τρελαμένο, θορυβώδες και παρδαλό ταξίδι στον κόσμο της showbiz.

Απολαυστικές και οι ερμηνείες των Broderick & Will Ferrell, απολαυστική η παρουσία της Uma Therman στον πιο σέξυ ρόλο που ερμήνευσε ποτέ - και που της πάει τρελά, by the way! Ασύλληπτα σκηνικά, ωραία χορευτικά και τραγούδια (αν και κάποια τραβούσαν λιγουλάκι πιο πολύ απ'όσο έπρεπε). Το The Producers είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για να φτιάξει αστραπιαία η διάθεσή σου και να "παρδαλέψει" άλλο ένα γκρίζο χειμωνιάτικο απόγευμα στην πόλη. Και ας κάνει κοιλίτσα προς το τέλος. Είναι τόσο καλό, που το το συγχωρώ!

Πόσα Πιάνει : 4 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: