Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

The Thing vs... The Thing!

Το The Thing είναι κατά πολλούς η καλύτερη ταινία του John Carpenter και κατά τον υποφαινόμενο ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών. Αυτό που ίσως δεν ξέρει πολύς κόσμος, είναι ότι φτιάχτηκε ένα remake (ή μάλλον prequel/reimagining) της κλασικής ταινίας το 2011, με την Mary Elizabeth Winstead στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά, η ταινία θάφτηκε στη σκιά του προκατόχου της και ίσως λόγω ελλιπούς προώθησης. Και είναι κρίμα, γιατί ομολογουμένως είναι πολύ καλύτερη από όσο θα περίμενε κανείς. 


Η χαρισματική πρωταγωνίστρια αποδεικνύει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο πάνω σε ένα υπέροχο κορμί και καταφέρνει να σηκώσει άνετα το βάρος της ταινίας στις λυγερές πλάτες της. Συνοδεύεται από ένα αξιόλογο cast, κυρίως Νορβηγικής καταγωγής, κάτι που αποτελεί άλλη μια ευπρόσδεκτη καινοτομία, καθώς ό,τι φέρνει σε Αμερικανιά έχει εκτοξευτεί δια ροπάλου εκτός από την ταινία! 

Επιπλέον ευπρόσδεκτες είναι οι ανατροπές στο σενάριο. Οι συντελεστές δείχνουν να απολαμβάνουν να στήνουν σκηνικά που θυμίζουν την πρωτότυπη ταινία, με μοναδικό σκοπό να τα ανατρέψουν τελείως στη συνέχεια και να τρέξουν την ιστορία σε νέα, ανεξερεύνητα μονοπάτια. Επιτυχής και η σύνδεση με το κλασικό Thing, καθώς το remake υποτίθεται ότι προηγείται χρονικά.

Καλά πράματα έχω να πω και για τα τέρατα, καθώς (λαμπερή εξαίρεση στον κανόνα που επιβάλλει το budget) εδώ έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως make up effects (με τα εφέ υπολογιστή απλά να συνεπικουρούν το θέαμα) με αποτέλεσμα η ταινία να έχει μια vintage αισθητική που θυμίζει καλές αντίστοιχες σκηνές από αντίστοιχους ένδοξους τίτλους του παρελθόντος (original Thing, Alien, Hellraiser)

Bottomline: κόντρα σε κάθε προσδοκία, το remake είναι μια εξαιρετική προσπάθεια! Βέβαια, δεν ξεπερνάει το πρωτότυπο, αλλά αν μη τι άλλο, το τιμά δεόντως! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε horror-ά και όχι μόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: