Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Κρυστάλλινος Κόσμος (The Crystal World)

Συγγραφέας : J.G.Ballard
Εκδοτική : Ars Nocturna
Με δυο λογάκια :
Ένας τεχνητός δορυφόρος προκαλεί έναν παράξενο υπερκορεσμο της ύλης και διαρροή του χρόνου… με αποτέλεσμα το περιβάλλον αλλά και όσοι ζουν μέσα σε αυτό να αρχίσουν να κρυσταλλώνονται. Όλα ξεκινάνε σε μια απομονωμένη αποικία ορυχείων της Αφρικής. Οι μοιραίοι χαρακτήρες εισβάλλουν σε αυτό τον σουρεαλιστικό όσο και επικίνδυνο τρόπο ο καθένας κυνηγώντας τα δικά του κίνητρα…


Αναλυτικότερα :
Εντάξει, ο Ballard είναι γίγαντας της λογοτεχνίας του φανταστικού με έργα ορόσημο στον τρόμο αλλά και την επιστημονική φαντασία. Ο Κρυστάλλινος Κόσμος αποτελεί το τελευταίο μέρος της άτυπης τριλογίας της Θεομηνίας που ξεκίνησε με την Πλημμύρα και συνέχισε με την Ξηρασία – εντούτοις τα βιβλία είναι τελείως αυτοτελή. Άλλα γνωστά έργα του μεγάλου συγγραφέα : Crash (έχει βγει και σε ταινία από τον Cronenberg) και η «Έκθεση Ωμοτήτων». Εδώ, ο κόσμος κρυσταλλώνεται και παγώνει στην αιωνιότητα, αλλά αυτό δεν απασχολεί τόσο τον συγγραφέα, ούτε τους ήρωες του. απεναντίας, το θέμα εδώ είναι ο ταραγμένος εσωτερικός τους κόσμος – που φαίνεται στις σκέψεις και κυρίως στις πράξεις τους που ενίοτε φαντάζουν παράλογες, είναι όμως πάντοτε καθρέφτισμα του εξωτερικού κόσμου.

Ο κρυστάλλινος κόσμος δεν είναι και το πλέον ευκολότερο ή «εύπεπτο» βιβλίο. Κάποιες από τις καταστάσεις που περιγράφει είναι τόσο πολύ έξω από τα τετριμμένα, τόσο μακριά από οτιδήποτε μπορεί να έχεις διαβάσει μέχρι τώρα, που μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαντάζουν ακατανόητες. Το αυτό ισχύει και με τα «σκληρά» γεγονότα που συμβαίνουν μέσα, αν τα υποβάλλεις σε ένα απόλυτα λογικό «άσπρο ή μαύρο» φίλτρο. Όμως, εδώ η λογική υποχωρεί, μαζί με την τόσο δεδομένη τάξη των πραγμάτων και την ακεραιότητα του φυσικού κόσμου. Αποκορύφωμα το καταπληκτικό φινάλε που ακόμη και αν δεν κατάλαβες μέχρι τότε και πολλά πράγματα (όπως εγώ φερ’ειπείν που λόγω άγνοιας περίμενα να διαβάσω κάτι σε… συμβατικό μυθιστόρημα τρόμου τύπου Stephen King, δηλαδή καμιά σχέση!!!) θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις καλά, χωρίς πεζά λόγια και περιττές διευκρινήσεις, τι είναι αυτό που θέλει να περάσει ο συγγραφέας στο κοινό του. και πάνω από όλα : θα σε κάνει με τρόπο τελείως φυσικό και αισθαντικό, κοινωνό ενός εξαιρετικά πρωτότυπου αλλά και πιστού κλασικού έργου γοτθικής λογοτεχνίας.

Εμφάνιση / Δέσιμο :
Ωραίο «κρυσταλοποιημένο» εξώφυλλο. Σταθερά καλή κατασκευή από την Ars Nocturna. Στιβαρό δέσιμο, softcover και ράχη με θερμοκόλληση. Καλοδεχούμενες οι απαραίτητες διευκρινήσεις, βιογραφικά σημειώματα αλλά και το δοκίμιο για τον συγγραφέα και το έργο του.

Μετάφραση :
Πολύ καλή μετάφραση από τον Περικλή Μποζινάκη

Το Υφαντό του Βαμπίρ (The Vampire Tapestry)

Συγγραφέας : Susy McKee Charnas
Εκδοτική : Ars Nonturna
Με δυο λογάκια :
Το νήμα της ζωής ενός βαμπίρ ξετυλίγεται σε πέντε ημι-αυτόνομα διηγήματα που απαρτίζουν αυτό το μυθιστόρημα. Ένα μεταφυσικό αρπαχτικό που ψάχνει τον τρόπο να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει…


Αναλυτικότερα :
Δεν μου αρέσουν τα βιβλία με βρικόλακες. Δεν μου αρέσει τίποτα που να έχει σχέση με βρικόλακες. Αναγνωρίζω μονάχα δυο βρικόλακες : τον Christopher Lee και τον θεό Strahd Von Zarovich του Ravenloft. Άιντε και τα δυο πρώτα βιβλία του Νεκροσκόπου και τον… Επίτημο! Δεν είναι λοιπόν να απορείς που ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με αυτό το βιβλίο, το οποίο παρεμπιπτόντως μου το δάνεισε η Ιωάννα και για αυτό την ευχαριστώ πολύ! Λοιπόν, ήμουν αρνητικά προκατειλημμένος με αυτό… μέχρι που ξεζούμισα τις 300 κάτι σελίδες του σε μιάμιση ημέρα, οπότε, μάλλον θα έλεγα ότι τελικά το Υφαντό αυτό μάλλον μου άρεσε! Αν μη τι άλλο, ήταν πολύ πολύ καλύτερο από όσο περίμενα και ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με ότι φοβόμουν ότι θα δω!

Η Susan Mc Kee Charnas είναι βετεράνα συγγραφέας, αν και είναι μάλλον σχετικά άγνωστη στη χώρα μας. Έχει όμως αρκετές διακρίσεις και βραβεία στο ενεργητικό της, ένα ολοκληρωμένο και συνεπές έργο και πολλές πολλές συστάσεις και επαίνους για αυτό το βιβλίο της από σχεδόν όλους τους εν ενεργεία μεγάλους συγγραφείς τρόμου. Και όλα αυτά, φαίνονται στο γράψιμο της. Ώριμη και κατασταλαγμένη, αρκετά αισθαντική (ειδικά εκεί που πιάνει την γυναικεία ψυχολογία το απογειώνει το πράμα!) και ψυχολογική και με έμφαση στην ατμόσφαιρα και σε αυτό το κάτι που κάνει τον αναγνώστη να νιώσει, παρά στα «αντικειμενικά» γεγονότα. Μπορεί λοιπόν με χαρακτηριστική άνεση να προσπεράσει βασικά θέματα της πλοκής και του background που για οποιονδήποτε συγγραφέα να ήταν ζωτικής σημασίας. Και απλά να στα υπονοήσει ώστε να καλυφθείς προκειμένου να συγκεντρωθεί σε αυτό που κάνει καλύτερα : στις λεπτεπίλεπτες, αργές και ύπουλες ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων της.

Ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που θα απωθήσει τον πιο ανυπόμονο αναγνώστη και από την άλλη μεριά θα το εκτιμήσει ο πιο ώριμος : η έλλειψη «κινηματογραφικής» δράσης, βίας, cheesy ατακών και λοιπών ευκολιών, ίσως κάνει κάποια επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου, να φαντάζουν ενίοτε βαρετά. Όμως, το φινάλε επιβραβεύει τον υπομονετικό αναγνώστη, κάνοντας όλα όσα διάβασε να ενώνονται μέσα του με σχεδόν μαγικό τρόπο και να μετουσιώνονται σε ένα σύνολο που είναι σαφέστατα ανώτερο των επιμέρους τμημάτων του, πάνω κάτω με αντίστοιχο τρόπο που συμβαίνει στα μυθιστορήματα του J.G.Ballard.

Εμφάνιση / Δέσιμο :
Συμπαγές βιβλιαράκι, πυκνό γράψιμο, αλλά η μεγαλούτσικη γραμματοσειρά σε σώζει από τους πονοκεφάλους. Στιβαρή ράχη με θερμοκόλληση, ταιριαστό «ατμοσφαιρικά» εξώφυλλο.

Μετάφραση :
Εξαιρετικά καλή δουλειά από την Βάγια Ψευτάκη

Ρεζουμέ :
Μίλια μακριά από την πλέμπα που έχει καταντήσει τους βρικόλακες το σημερινό σταρ σύστεμ, «Το Υφαντό του Βαμπίρ» αποκαθιστά τον πληγωμένο θρύλο σε πιο ρεαλιστικές αλλά και εσωτερικές βάσεις. Ένα πολύ αξιόλογο ανάγνωσμα που σαφέστατα δεν πρέπει να χάσει κανένας βαμπιρόφιλος!


Πόσα πιάνει; 3¾ / 5

The Bay

Μάστορας : Barry Levinson
Παίχτες : Kristen ConnollyKether DonohueFrank Deal
Με δυο λογάκια :
Χάος ξεσπά σε μια μικρή πόλη στο Maryland όταν ξεσπά μια οικολογική καταστροφή άνευ προηγουμένου…


Αναλυτικότερα :
Οκκάθε φορά λέω ότι δεν πρόκειται ποτέ να δω ξανά ταινιούλα τύπου "found footage" horror flick, ξέρεις τώρα στο στυλ των "Blair Witch Project", "Paranormal Activity", "Cloverfield" κλπ κλπ και πάλι την έκανα την γκάφα! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θεωρώ αυτή την κατηγορία ταινιών τον απόλυτο ξεπεσμό των θρίλερ, καθώς πλέον έχει δοθεί στους παραγωγούς ένας legitimate λόγος να φτιάξουν κι άλλες φτηνιάρικες παραγωγές και να τις βαφτίσουν «της μόδας», λες και από φτηνιάρικες και πρόχειρες παραγωγές τα θρίλερ υπολείπονταν! Επειδή όμως αυτό είναι ένα καθόλα σοβαρό και έγκριτο μπλογκ (νταξ’ λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα!) οφείλω επίσης να σταθώ αντικειμενικός και να ομολογήσω ότι το "The Bay" είναι ομολογουμένως μια πολύ καλή προσπάθεια στο είδος, αν και σαφώς θα μπορούσε και καλύτερα.

Λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να συνοψίσουμε τους τρόπους με τους οποίους ένα "found footage" horror flick θα καταφέρει να μην είναι τρισάθλιο :

#1: βάλε έναν καλό μάστορα. Ο μάστορας κάνει την διαφορά. Εδώ, ο βετεράνος σκηνοθέτης/σεναριογράφος Barry Levinson. Ο 70χρονος βραβευθείς με Oscar καταφέρνει με λίγα λεφτά να φτιάξει ένα επιβλητικό θέαμα με οικολογική αλλά και καλλιτεχνική ευαισθησία. Προσοχή στη λεπτομέρεια που δεν τη συναντάς σε ταινία του είδους (δεν τη συναντάς καν σε θρίλερ, ακόμη και στα καλά!) Αρκεί να προσέξεις τα μικρά σημεία στους μονολόγους της πρωταγωνίστριας και τις λιγότερο «πρωταγωνιστικές» σκηνές. Μιλάμε για μια ταινία σαφέστατα προσεγμένη που υποστηρίζεται από τις καλές ερμηνείες που βγάζει ο μάστορας από το παντελώς άγνωστο cast του.

#2: Δώσε στο λαό πλοκή! Αποφεύγοντας εύκολα (και προσωρινά) τρομάγματα, φτηνά κόλπα και ξαφνιάσματα το "The Bay" δίνει ένα δυσάρεστα ρεαλιστικό σενάριο και δουλεύει τις συνέπειές του με μεθοδικό και ολοκληρωμένο τρόπο. Το όλο πράμα έχει αρχή μέση και τέλος και τα γεγονότα του διαδέχονται το ένα το άλλο με ωραίο και ομαλό τρόπο, χτίζοντας μια ατμόσφαιρα που ενίοτε θυμίζει τα παλιά Biohazard! Βασικά, σε κάνει να εύχεσαι να έδιναν σε αυτόν τον τύπο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ το σενάριο του πρώτου resident evil βιντεοπαιχνιδιού και να τον άφηναν να δημιουργήσει μαγεία!

#3: αν είναι να παίξεις με "found footage", τουλάχιστον κάντο με τρόπο τέτοιο ώστε αφενός να μη βαρεθεί το μάτι του θεατή, αφετέρου χωρίς να το κάνεις τελείως τσίρκο το πράμα. Εδώ ο μάστορας παίζει ακόμη και τις κάλτσες του. hand-held cameras, video surveillance cameras, web cams, interview recordings, news bulletins, internet blogs ακόμη και footage από ενδοσκόπιο! Η ποικιλία του θεάματος είναι τέτοια ώστε παρά την άνιση ποιότητα του και τα ενίοτε άβολα πλάνα, να κάνει τον θεατή να στριμώχνεται στην οθόνη για να δει αυτή την σιχαμερή παραμικρή λεπτομέρεια…

Οπότε, στα τεχνικά το πιάνει το πράμα… η μεγαλύτερη αδυναμία του The Bay είναι βασικά η έλλειψη αμεσότητάς του. η αποστασιοποίηση του τρίτου προσώπου δεν σε βάζει μέσα στα τεκταινόμενα της ταινίας, αν και σαφώς σε υποβάλλει και δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα. Όμως, η ένταση λείπει, η αγωνία δεν φτάνει, δεν μπαίνει κάτω από το πετσί σου, να σε κάνει να νιώσεις ότι βλέπεις καλό θρίλερ! Και έτσι, η ταινιούλα αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή συλλογή ετερόκλητων πλάνων που απαρτίζει ένα πολύ ενδιαφέρον ψεύτικο ντοκυμαντέρ, αλλά μια ανεπαρκή ταινία τρόμου. Είναι λες και ο μάστορας περισσότερο ενδιαφερόταν να τσιγκλήσει την περιβαντολλογική συνείδηση του θεατή, παρά να τον τρομάξει…

Πόσα πιάνει; 3½ / 5 

Τι Έμαθα την Εβδομάδα που μας Πέρασε (19 – 27 Μαϊου 2013)

Σε κάθε εξεταστική να ζεις με το ίδιο άγχος, μήπως δεν έχει διαβάσει καλά ο μπροστινός σου...


 1. Τελικά δεν μας ψεκάζουν απλά... σίγουρα συμβαίνει και κάτι πολύ παραπάνω! ο ΓΑΠ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!! http://www.e-magazino.gr/alles-eidiseis/g.-papandreou-epistrefo-na-agonisto-gia-tis-idees-kai-tis-politikes-mou.html

 2. ...και ένα πολύ έξω από τα δόντια άρθρο για τον Πάγκαλο... προφανώς από ξένο ρεπόρτερ γιατί οι δικοί μας... http://www.vice.com/en_uk/read/my-big-fat-greek-minister

 3. ...άμα το σκεφτείς... Ζούμε στη χώρα που οι κυβερνώντες επέβαλαν 3 μνημόνια, μα δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον αντικαπνιστικό νόμο φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή.

 4. Ενθουσιάστηκαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι οταν έμαθαν πως στην Ελλάδα η κατάσταση ειναι "βράσε ρύζι"


 5. νέα από τον επερχόμενο κινηματογραφικό Godzilla : http://networkedblogs.com/LwRiS


 6. τρέιλερς συνέχεια : We're the Millers trailer : http://www.youtube.com/watch?v=O7NHfAzg7Yg
 7. Man of Steel - "Fate of Your Planet" Official Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=NlOF03DUoWc

 8. Pacific Rim - Official Main Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=5guMumPFBag

 9. After Earth Official Trailer #1 : http://www.youtube.com/watch?v=CZIt20emgLY

 10. παιχνιδολογώντας : με την Μ14, έρχονται νέοι κανόνες στο Magic the Gathering : http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg%2Fdaily%2Ffeature%2F248e 11. Άσχετο # 1 : ...έχεις πετύχει ποτέ αυτό το παράξενο που κάποιος έχει κρεμάσει τα παπούτσια του από τα κορδόνια από τα καλώδια της ΔΕΗ; Ε, λοιπόν, ανέκαθεν νόμιζα ότι αυτός ήταν ένας κουλ και ωραίος και ψιλοχαζός και ψιλονοσταλγικός και ψιλορομαντικός τρόπος να ξεφορτωθείς ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια και ταυτόχρονα να κάνεις και την εικαστική σου παρέμβαση. Η αλήθεια είναι όμως, ότι απλώς σημαίνει ότι κάποιος πουλάει ναρκωτικά κάπου εκεί κοντά... my whole life has been a lie...

 1. Άσχετο # 2 : Τραγουδιστές που, όταν τους ρωτούσαν πριν από 10 χρόνια για την πολιτική έλεγαν "εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά", γουστάρουν τώρα Χρυσή Αυγή. Ιδέα μου;

 1. Άσχετο # 3 : Οι Κένταυροι άραγε φορολογούνταν ως πολίτες ή ως μέσα μεταφοράς;

 1. Άσχετο # 4 : Πας στο ψυγειο για νερο και φευγεις με παγωτο... Αυτο το αστειο πρεπει να σταματησει!


 2. Άσχετο # 5 : Άμα ζούσαμε στον ήλιο θα φορούσαμε γυαλιά... γης;


 1. Cult news : Το επιβεβαίωσα. Είμαι κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στο άθλημα αλλάζω-σταθμό-μόλις-βάλει-Χατζηγιάννη!

 1. Cult news #2 : Λογικά οι μηχανοβιοι σηκώνουν λεφτά απο τα ΚΤΜ.


 2. Cult news #3 : Ο μπατμαν όταν χωρίζει κοιτάει τον ουρανό κάθε 5' για να δει αν τον κάλεσε κανεις


 1. Cult news #4 : Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει επιχείρηση σκούπα για να διώξει την αφρικάνικη σκόνη.

 1. Cult news #5 : Συνέλαβαν δύο 87χρονους για χρέη προς το δημόσιο,φαντάζομαι ότι θα εκτίσουν ισόβια
 1. Φρέσκο ΜΠΡΑΦ : http://www.youtube.com/watch?v=VSXgOuipqdk

 1. Universal Truth : Το άκουσμα του παιδικού γέλιου είναι ότι πιο όμορφο! Εκτός κι αν ειναι 2 τη νύχτα, είσαι μόνος στο σπίτι και δεν εχεις παιδί...

 1. Universal Truth : Δεν χρειάζονται γκουλάγκ, υπάρχουν τα γήπεδα. Πάνε και κλείνονται μόνοι τους, πληρώνουν για να μπουν, και είναι και χαρούμενοι...


 1. Universal Truth : Αυτό που επιμένουμε όλοι να ζουλάμε το κουταλάκι στο παγωτό Nirvana πριν ξεπαγώσει πρέπει να σταματήσει...

 1. Universal Truth : Όλοι μας έχουμε αυτή τη φίλη στο Facebook που έχει 5000 φωτογραφίες προφίλ με νεραϊδες...

 1. Universal Truth : Παραδεχτείτε το... Όλοι έχετε σβήσει ένα 'χα' από το 'χαχαχαχα' επειδή νομίζατε ότι ήταν πολλά...


 2. Universal Truth : το πλυντήριο τρώει κάλτσες και ο καναπές... τηλεκοντρόλ!


 3. Universal Truth : Έχω μια νυστα..
  Μια βαρεμαρα..
  Μια χαζομαρα..
  Μια βλ@κεία..
  Ενα ουφ..
  Ενα γιατί??
  Ενα πως??
  Ποιοι ειμαστε??
  Που παμε??
  Γιατί ηρθαμε??
  Ποτέ θα φύγουμε??
  Και τελικά καταληγω στο ίδιο σημείο....
  πειναω...!! 1. Universal Truth : Μην ψάχνεις σωστό timing στις σχέσεις! Σωστό timing υπάρχει μόνο με τη μάνα σου, που τερματίζει την αναπάντητη ακριβώς μόλις το σηκώσεις...

 1. Universal Truth : Οι πραγματικοί φίλοι είναι σαν τα καλά παιδικά παραμύθια, δεν μπορείς να τους ξεχάσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 1. Universal Truth : Από τις γυναίκες μπορείς να μάθεις τα πάντα, φτάνει να μη ρωτάς

 1. Απορία της Εβδομάδας : Πολλοί ηλικιωμένοι αλύπητα φορολογούμενοι ρωτούν που είναι τα γραφεία του «Ιντερνέτ» για να πάνε να υποβάλουν τη δήλωσή τους... Μπορεί η κυβέρνηση να απαντήσει?


 2. Απορία της Εβδομάδας # 2 : Τι εννοείς ότι η 10κιλη συσκευασία μερέντα δεν είναι ατομική; 3. Απορία της Εβδομάδας # 3 : Εσεις που εχετε ζωγραφιστα φρυδια, λογικα οταν θυμωνετε πηγαινετε τουαλετα στα γρηγορα για να τα αλλαξετε κλιση;

 1. Απορία της Εβδομάδας # 4 :  Εκείνη τη στιγμή, όταν χάνεις μια κλήση για 2 δευτερόλεπτα, παίρνεις κατευθείαν πίσω και κανείς δεν το σηκώνει... Καλά τι κάνουν; παίρνουν τηλέφωνο, το κλείνουν,το ρίχνουν μακριά και το βάζουν στα πόδια; σαν χειροβομβίδα ένα πράμα;

 2. Απορία της Εβδομάδας # 5 : Τι εννοείς οταν αγκαλιάζουμε δεν πιάνουμε και κώλο;;


 3. Τι με θύμισες τώρα... : … λέω να τσιμπήσω, γιατί δεν πεινάω! http://www.youtube.com/watch?v=efl4-dzZ0Kw&feature=related

 1. Τι με θύμισες τώρα … part 2 : Γεωργία Βασιλειάδου : Και θα μ' αφήσεις μόνη με τον ταξιτζή;
  Μίμης Φωτόπουλος : Ε, τώρα δε φοβάται πια. Σε συνήθισε. 1. Τι με θύμισες τώρα… part 3 : Ένα like για τον ενοχλητικό θείο που όταν καθόμασταν στην ταβέρνα με τους υπόλοιπους «μικρούς», ερχόταν και έλεγε «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία» και μας την έσπαγε.

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 4 : Ένα like για τις αμέτρητες ετικέτες απορρυπαντικών,φαρμάκων και σαμπουάν που έχουμε διαβάσει καθισμένοι... ξέρετε που..

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 5 : Ντύσου γκραν! http://www.youtube.com/watch?v=bTM-rSP_Zt8&feature=related

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 6 : Αρτέμης! http://www.youtube.com/watch?v=C70t6HuG9Vs

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 7 : τις συγκρούσεις τιτάνων τύπου μίστερ εθνικά μπούτια ενάντια στον εθνικό σταρ! http://www.athensbars.gr/athensbars-tv/o-mr-ethnika-mpoytia-klaiei-sta-patomata-gia-ton-ethniko-star


 1. Τι με θύμισες τώρα… part 8 : Σας έδινε και σας λεφτά η Γιαγιά σας κρυφά στην γιορτή σας λες και πουλούσατε ναρκωτικά? Η μόνο σε μένα συνέβαινε...

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 9 : Όταν ήμασταν εμείς παιδιά ηχογραφούσαμε τα τραγούδια σε κασέτα από το ράδιο και παρακαλούσαμε να μη μιλήσει αυτός που κάνει την εκπομπή..

 1. Τι με θύμισες τώρα… part 10 : Τρανσφόρμερς όταν διαφημιζόντουσαν στην Ελλάδα! Τρα, τρα τρα!!! http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=KU8wzNgGuL0&feature=endscreen

 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #1 : Η αμήχανη στιγμή που πας να κοιταχτείς σε παράθυρο αυτοκινήτου και είναι ο οδηγός μέσα.


 2. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #2 : Φήμες λένε ότι κάποιος βρήκε την αρχή του σελοτέιπ χωρίς να ρίξει 10 καντήλια πρώτα 3. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #3 : Να εχεις γκομενο τον Κοργιαλα και να μαλωνετε ποιος θα βαλει πρωτος μασκαρα


 4. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #4 : ΕΛΕΟΣ,Δηλαδή δε φτάνει που το wifi του γείτονα παραβιάζει τον ιδιωτικό μου χώρο είχε το θράσος να το κλειδώσει κιόλας...


 5. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #5 : και εκεί που οδηγούσα, βγαίνει μπροστά μου σηματάκι με θαυμαστικό...προφανώς και είναι τα συγχαρητήρια για την οδήγηση μου ..

 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #6 : Γυρνάς σπίτι. Έχει γυρίσει πρώτη. Έχει γεμίσει την μπανιέρα. Έχει ανάψει κεριά. Σε περιμένει γυμνή. Σε έχει πιάσει τρελό χέσιμο.

 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #7 : Ήρθε και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Λογικά ο ανεμιστήρας που είχα ανοιχτό το καλοκαίρι, ήταν από Boeing 737...Δεν εξηγείται αλλιώς!


 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #8 : Αφήνεις το κινητό για λίγο ξεκλείδωτο στην τσέπη....μόνο πρόταση γάμου δεν έχει στείλει...

 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #9 : Άντε να περάσουν τα χρόνια,να γεμίσει ο τόπος παππούδια με τατουάζ, να έχουν περισσότερα στοιχεία στο silver alert.

 1. Σημάδι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου #10 : χτύπησα το δάκτυλο του ποδιού μου στο Σμαρτ: 1500 ευρω ζημιά..

 1. Οδηγίες για μια καλύτερη ζωή : Το μεγαλύτερο λάθος πριν πέσεις για ύπνο είναι "να δω λίγο τι γίνεται στο facebook"

 1. για μια καλύτερη ζωή #2 : Αξιζει να πέσεις...
  Nα ξαναπεσεις....
  Kαι να ξαναπεσεις...
  Aλλα όταν σηκωθείς ...αξιζει να τους τα γαμησεις oλα... 1. για μια καλύτερη ζωή #3 : Οι ιδιοκτήτες cafe χωρίς wi-fi, έχουν καταλάβει ότι σύντομα θα είναι και χωρίς cafe;

 1. για μια καλύτερη ζωή #4 : Βγαίνεις απ τη θάλασσα.
  Χτυπάς δαχτυλάκι σε κοτρόνα
  Το παίζεις ανετήλα.
  Πας στην ξαπλώστρα, βάζεις γυαλιά, καπέλο..
  Κλαις..


 1. για μια καλύτερη ζωή #5 : Έρωτας είναι να κατεβάζει η κοπέλα σου από τετάρτη πρώτη και να μην φοράς ζώνη... και να της λες δεν πειράζει αγάπη μου, θα μάθεις να οδηγάς...

 1. για μια καλύτερη ζωή #6 : Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε:
  - Σ' άρεσε;
  -Όχι, αλλά μη σε προσβάλω!


 1. για μια καλύτερη ζωή #7 : Πολύ λίγοι άνθρωποι νοιάζονται, οι υπόλοιποι είναι απλώς περίεργοι...


 1. για μια καλύτερη ζωή #8 : Αντρα που ξεχωρίζει το σομόν απο το ρόζ να τον φοβάστε

 1. για μια καλύτερη ζωή #9 : Ο άντρας που δε λέει μεγάλα λόγια κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση.

 1. για μια καλύτερη ζωή #10 : Τρως φρούτο, πεινάς.
  Τρως γιαούρτι, πεινάς.
  Συνεχίζεις με φρυγανιές, πεινάς.
  Aφού στο τέλος θα παραγγείλεις πίτσα ή σουβλάκια, τι τις θες τις περιττές θερμίδες;


 2. Trolling like a boss : -Κάνω 2 δουλειές, δεν προλαβαίνω να βγούμε.
  -Με δουλεύεις;
  -Α ναι, 3 δουλειές.


 1. Trolling like a boss #2 : -Εβερεστ εκεί;
  -ναι τι θα θέλατε!;
  -είναι εκεί το 100;; 1. Trolling like a boss #3 : Διαλογος σε κλαμπ.

  - αντε γαμησου...
  - Xαχαχαχχαχαα, ναι ρε!!


 1. Trolling like a boss #4 : ‎ Η γιαγιά μου ακόμα με κατηγορεί ότι της χάλασα το Αλτερ επειδή άλλαξα μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ!!

 1. Trolling like a boss #5 : Βλέπω μπουκαλάκι ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. Ωραία λέω θα πιούμε. Το ανοίγω, πίνω, ΑΓΙΑΣΜΟΣ. Αθάνατη ελληνίδα μάνα.

 1. Trolling like a boss #6 : Τα μεγάλα βυζιά για τους άντρες είναι ότι το λέιζερ για τις γάτες!

 1. Trolling like a boss #7 : Πάω σε ξενοδοχείο, μου λένε: «Σαν στο σπίτι σας». Πάω σπίτι μου, μου λένε: «Τι το πέρασες εδώ, ξενοδοχείο;» Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα.


 1. Trolling like a boss #8 : Και σοβαρά την πήδηξες ρε μαλάκα; -Όπως με βλέπεις και σε βλέπω -Μπράβο ρε! -Ευχαριστώ, σε κλείνω τώρα..

 1. Trolling like a boss #9 : -100 εκεί?
  -ναι!
  -Πόσο πήγε η τυρόπιτα στ Everest?


 1. Trolling like a boss #10 : - Θες να έρθεις σπίτι μου να δούμε ταιν...
  - Έχω περίοδο.
  - ...ία σε 5-6 μερες;


 1. Καμένο ανέκδοτο : - Τι καφέ πίνει ο Γκάνταλφ;
  -Φρόντο καπουτσίνο


 1. Ανέκδοτο part #2 : Tι είναι ένας παπάς πάνω σε έναν άλλο παπά;
  Ξερή. 1. Καμένο Ανέκδοτο part #3 : Η κοπελα μου ειναι πανεμορφη.
  Νταξ μετρια εναι.
  Νταξ δεν εχω.


 1. Ανέκδοτο part #4 :   - Τhelo na me xuseis...
  - Που θες να σε ξυσω;
  - Kala asto.


 1. Ανέκδοτο # 5 : Μία οικογένεια έχε ένα παιδί που δεν μιλάει ποτέ...Μια μέρα λοιπόν λέει το εξής στον πατέρα του...
  Παιδί: 180787 σειρά 7.
  Πατέρας: Ο γιός μου μιλησε!!!
  Παιδί: 180787 σειρά 7.
  Σκέφτεται ο πατέρας, τρέχει στο προποτζίδικο και παίρνει το λαχείο με αριθμό 180787 σειρά 7.
  Γίνεται η κλήρωση και το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό...

  Το παιδί ξαναμιλάει λέγοντας...
  Παιδί: 1χ2χ1χ1212χ22.
  Τρέχει πάλι ο πατέρας και συμπληρώνει ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ.
  Τελειώνει η αγωνιστηκή και το δελτίο είναι το μοναδικό 13άρι...

  Τότε μιλάει και πάλι ο μικρός λέγοντας:
  Παιδί: 23,1,43,12,19 και 5
  Τρέχει πάλι ο πατέρας και συμπληρώνει ένα Τζόκερ το οποίο κερδίζει μετά απο 7 συνεχόμενα τζάκ πότ....

  Κατενθουσιασμένος ο πατέρας τρέχει στο παιδί το οποίο λέει...
  Παιδί: Το Σάββατο το βράδυ στις 11 ο μπαμπας θα πεθάνει...
  Το ακούει ο άνθρωπος τρέχει κάνει τη διαθήκη του και χαιρετάει τους γνωστούς και τους φίλους.
  Έρχεται το Σαββατόβραδο και στις 11 παρα 5 ο πατέρας ξαπλώνει στο κρεβάτι του πόνου και αφού μιλάει για τελευταία φορά στη γυναίκα και το παιδί του κλείνει τα μάτια και περιμένει το μοιραίο...
  Πάει 11 και 5 ο πατέρας ανοίγει τα μάτια και ευτυχισμένος λέει...
  Πατέρας: ΖΩ!!! Κοίτα που το κωλοπαίδι είχε για πρώτη φορά άδικο!!!
  Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, το σηκώνει η γυναίκα του και ακούει φωνές και κλάματα...
  Συνομιλητής: Ελα κουμπάρα πάει ο κουμπάρος σου, πέθανε απόψε στις 11!!!


 1. Ανέκδοτο # 6 : Ντάξει,πάει 6...,λογικα δε θα μου απαντήσει στο μήνυμα...
  -Τι ώρα το έστειλες ;
  -Προχτές.


 1. Ανέκδοτο # 7 : Ο άλλος έβαλε σίδερα στο παράθυρο στον 6ο όροφο...ρε φίλε ο spiderman δεν κλέβει, είναι με τους καλούς!


 1. Ανέκδοτο # 8 : -Μπαμπά μου δίνεις 20 ευρώ;
  -Όχι
  -Μπαμπά ποια ήταν η κυρία που μίλαγες χθες;
  -50 μου είπες;


 2. Ανέκδοτο # 9 : Πάει ο επιθεωρητής σ' ένα σχολείο, μπαίνει στην αίθουσα και ρωτάει:
  - Ποιός σκότωσε την Λερναία Ύδρα;
  Πες μου εσύ Ελενίτσα.
  - Πάντως εγώ ... κύριε, όχι.
  ... - Για πες μου εσύ, Γιαννάκη.
  - Σας το ορκίζομαι κύριε, ούτε εγώ την σκότωσα.
  Γεμάτος απορία για την άγνοια, ρίχνει μια άγρια ματιά στον δάσκαλο κι αυτός του λέει:
  - Δεν πιστεύω κύριε επιθεωρητά να υποψιάζεστε εμένα!!


 1. Ανέκδοτο # 10 : -Μωρο μου...θάρρος ή αλήθεια?
  -Αλήθεια...
  -Μ αγαπάς?
  -Δε γαμιεται...θάρρος...


 2. Weekly Fix : Το Υφαντό του Βαμπίρ. Εντάξει, δεν είμαι μεγάλος φαν των vampire novels, ή των vampire πραγματων γενικώς. Οι μόνοι βρυκόλακες που αναγνωρίζω είναι ο Christopher Lee και ο Strahd Von Zarovich του Ravenloft! Αλλά αυτή η καλογραμμένη νουβέλα καταφέρνει να είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των επιμέρους κεφαλαίων της. Εκδόσεις Ars Nocturna, φιλάκια και πολλές ευχαριστίες στην Ιωάννα που μου την δάνεισε!

 3. Weekly Fix : Scandal the Parfait story. Αν δεν έχεις δοκιμάσει την καινούρια σειρά Scandal που έχει φτιάξει ο παρλιάρος, δεν ξέρεις τι θα πει... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Παρφέ παγωτό, σιρόπι από βύσσινο και ολόκληρα βύσσινα, ξηροί καρποί και τόσα άλλα.... καταστροφή λέμε!


 1. Ξενέρα της εβδομάδας : ...όπως και να ονομαστεί τελικά το καινούριο XBOX, δεν έχει καμία σημασία... όπως και να'χει, η μάνα σου... νιτέντο θα το λέει! Πάντως, φήμες θέλουνε ότι μπορεί τελικά να παίζει μέχρι και... παιχνίδια! Μεγάλη επιτυχία!

 1. Ατάκα of the Week : Θέλω να γνωρίσω μια απ αυτές τις οικογένειες των διαφημίσεων που ξυπνάνε μέσα στο κέφι,να τους ρωτήσω πόση κόκα έχει το βούτυρο.


 2. Ατάκα # 2 : Ειδαμε τον Ρουβα να διαφημιζει πατατακια, τη Στανιση τα Jumbo και το μονο που μας εμεινε, ειναι να δουμε τον Μητσοτακη να διαφημιζει φερετρα...


 3. Ατάκα of the Week # 3 : Σύμφωνα με τον θερμιδομετρητή μου, σήμερα πρέπει να κάνω ποδήλατο για 3μιση χρόνια.


 4. Ατάκα #4 : Μεσημέρι. Πας για καφέ. Σκάει μύτη η άλλη με 20ποντο. Ψάχνεις τον Τερζή.


 1. Ατάκα of the Week #5 : Αν η χήρα η Αρμστρόνγκαινα ήταν Ελληνίδα θα τον έκλαιγε, αλλά θα πέταγε και το καρφάκι της: “Καλός ήταν, αλλά δεν μ΄έπαιρνε όπου πήγαινε”.

Υστερόγραφο : Εσείς που ζητάτε στις αγγελίες ''έμπειρους-ες εώς 24 ετών χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις'' πρέπει να πιστεύετε στις προηγούμενες ζωές έτσι?

Υστερόγραφο # 2 : Έχω να πω στον βενζινά "Φούλαρε το" από τότε που η ΝΕΤ λεγότανε ΕΡΤ2, η Παπαρίζου ήταν στους Αντίκ και ο Τσάκας έκανε κουμπάρο τον Πρόδρομο...


Υστερόγραφο # 3 : σιγα μη κλαψω...σιγα μη ζυγιστω....

Υστερόγραφο # 4 : Πωωω -πωωω μη δειτε ανθρωπο να χει φτιαξει καφε να καθεται καναπε και να βλεπει...Gossip girl, αμεσως...πουστη να τον βγαλετε..!!!Υστερόγραφο # 5 : Άμα ο ηγέτης της Αριστεράς μπερδεύει τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ... ξέρεις ότι είσαι στην ΕΛΛΑΔΑ!

Bottomline : "Kαλύτερα να παρεμείνεις σιωπηλός και να σε θεωρήσουν κουτό παρά να μιλήσεις και να διώξεις κάθε αμφιβολία" (Αβραάμ Λίνκολν)

Bottomline #2 : Φήμες λένε πως υπάρχει άνθρωπος που έφαγε πεντακάθαρη Halls χωρίς κολλημένο ούτε ένα χαρτακι απ΄τη συσκευασία της..

Bottomline #3 : Παει η αλλη για καφε με σορτσακι και αλειφει τα μπουτια της με λαδι.
Για καφε πας μωρη, οχι για τσουληθρα...


Bottomline #4 : Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτά για το κοινό ως τις 20.00.Bottomline #5 : Όλοι εσείς, που σας λέμε ένα ανέκδοτο και μας απαντάτε ''καλό αλλά παλιό'', μιλήστε μας λίγο για την καριέρα σας στην δημιουργία νέων ξεκαρδιστικών ανέκδοτων.....